Työterveyslaitos tutki Työsuojelurahaston toimeksiannosta tehostesavujen terveysvaikutuksia ja julkaisi tutkimuksesta tutkimusraportin vuonna 2015.
Savutehosteita käytetään teatteriesityksissä tehostekeinona esityksiä elävöittämään. Tehostesavuja käytetään myös savusukellussimulaattoreissa palomiesten koulutuksessa. Työterveyslaitos selvitti tehostesavuille altistumisen aiheuttamaa oireilua ja keuhko- ja verisuonivaikutuksia. Tulosten mukaan merkittävää terveyshaittaa ei synny, kun käytetään turvalliseksi todettuja tehostesavuja asianmukaisesti.
Tutkimuksessa oli lisäksi mukana mittava joukko teattereita.
Petteri Laukkanen käsittelee opinnäytetyössään teatterien äänijärjestelmää.
Opinnäytetyö on tehty Metropolia ammattikorkeakoulun esittävien taiteiden koulutusohjelmassa ja se on julkaistu toukokuussa 2013.
Tuomas Kotovuori käsittelee opinnäytetyössään esityksien ja yleisötapahtumien tilapäisen pienjänniteverkon toteuttamista.
Osana opinnäytetyötä on työssä tehty mittauksia Ruisrock -festivaalin toteutuksen osana.
Opinnäytetyö on tehty Tampereen teknillisen korkeakoulun sähköenergiatekniikan laitokselle ja se on julkaistu maaliskuussa 2010.
TAMK:in Veijo Piikkilä ja Kari Kallioharju ovat yhdessä tehneet selvityksen aiheena: KNX DALI taustoja.
Aineistossa käsitellään KNX/DALI-yhdyskäytävien ominaisuuksia ja käyttöä muutaman esimerkin kautta. Materiaali ei ole kaiken kattava, mutta mukaan on otettu 14 toimittajan KNX/DALI -yhdyskäytävätuotteita. Mukaan on myös liitetty joidenkin toimittajien muita aihetta sivuavia asioita, koska tämän aineiston on tarkoitus olla avoimesti jaettu ja tukea erilaisia KNX/DALI-koulutuksia oheismateriaalina.
Teatterin tiedotuskeskus – TINFO on julkaissut teattereita koskevan tilastokirjan toimintavuodelta 2016.
Näkyykö meneillään oleva teatterisaneerauksien buumi tilastoissa?
Teatteripuolen tilastot ovat kiinnostavia myös AV- ja esitystekniikan näkökulmasta.
AVITA ry:n hallitus haluaa saada yhdistyksen palvelemaan paremmin jäsenistöämme sekä sidosryhmiä ja selvittää kyselytutkimuksen avulla palautetta, näkemyksiä sekä toiveita järjestömme toiminnasta.
Kyselyn tavoitteena on Avita ry:n toiminnan ja suunnan kiteyttämiseen ja selkeyttämiseen toivomme nyt koko jäsenistön sekä sidosryhmien tuen. Kyselyn tarkoituksena on selvittää, miten hyvin yhdistyksen nykyinen toiminta vastaa jäsenyritysten tarpeisiin ja kartoittaa jäsenten toiveita sen kehittämiseksi.
Maaria Raulos käsittelee opinnäytetyössään pienien tapahtumien tapahtumaturvallisuutta, turvallisuussuunnittelun näkökulmasta.
Opinnäytetyö on tehty Laurea ammattikorkeakoulun turvallisuusalan koulutusohjelmassa ja se on julkaistu lokakuussa 2011.
Annu Haapakankaan Turun yliopistolle tekemä väitöstutkimus avaa avokonttorin työskentelyolosuhteiden kehittämiseen liittyviä mahdollisuuksia taustamelujärjestelmän sekä akustiikkasuunnittelun avulla.
Koetko tila-akustiikan ominaisuuksien kuvaamisen haastavaksi?
Antti Kuusinen sekä Tapio Lokki ovat laatineet tutkimusjulkaisun, joka selkeyttää tila-akustiikan ominaispiirteiden kuvaamista, akustiikkaan liittyvien eri ominaisuuksien alueella.
Anne Myllerin kirjoitus käsittelee AV-ohjausjärjestelmien ja -käyttöliittymien suunnittelua.
Timo Laaksonen käsittelee opinnäytetyössään esitystilojen työturvallisuusolosuhteita ja esitystilojen erityispiirteitä työturvallisuuden näkökulmasta.
Juho Koivumäen opinnäytetyö käsittelee webcast-lähetysten tuotanto- ja jakeluprosessia sekä pohtii alan tulevaisuutta.
Sanna-Kaisa Laakkosen opinnäytetyö käsittelee Lasipalatsin aukion kellotornin valaisua sekä ulkovalaistuksen määrällisiä ja laadullisia vaatimuksia.
Marja Kuokkasen opinnäytetyö käsittelee Led-valojen kehittystä ja niiden käyttöä tapahtumatekniikassa.
AVITA ry:n jäseneksi voivat päästä tahot/organisaatiot sekä henkilöt, jotka toimivat AV-alalla.
Lue jäsenyydestä ja liityTilaamalla AV-alan yleisen uutiskirjeen varmistat ajankohtaisien tietojen saatavuuden!
Tilaa uutiskirje