fbpx

AVITA ry:n hallitus

AVITA ry:n hallitus ja hallituksen työryhmät

AVITA ry:n HALLITUS

AVITA ry:n hallituksen toimenkuva yleisesti:

 • Hallituksen jäsen on innostunut ja valmis antamaan aikaansa yhteiselle hyvälle
 • Hallituksen tehtävä on toimeenpanna yhdessä sovittuja tehtäviä jäsenistön hyväksi
 • Hallitus valvoo ja ohjeistaa toiminnan toteuttajia ja tuottajia.
 • Sovitaan mitä tehdään ja tehdään mitä sovitaan
 • Priorisoidaan ja pidetään aikatauluista kiinni
 • Kunnioitetaan toistemme aikaa
 • Keskustellaan -> päätetään -> toteutetaan!

AVITA ry:n hallituksen jäsenet sekä työryhmien mahdolliset asiantuntijajäsenet noudattavat työskentelyssä aina järjestön kilpailuoikeudellisen ohjeen periaatteita. AVITA ry:n hallitus on hyväksynyt ohjeen käyttöön vuonna 2017.

AVITA ry:n kilpailuoikeudellinen ohje

HALLITUKSEN JÄSENET KAUDELLA 2020

AVITA ry:n hallitus on valinnut joukostaan puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajan ja muodostanut työryhmät järjestäytymiskokouksessaan 9.1.2020.

Avitan hallitus 2020
Vasemmalta oikealle: Risto Oinaala, Janne Auvinen, Ossi Hakansuu (pj), Ahti Impola, Jutta Telivuo, Markku Rantanen, Juho Hiidenmaa, Jarkko Loima, Kimmo Merikivi ja Jouni Ikonen. Kuvasta puuttuu Solja Nieminen ja Juha Lindqvist.

Lue tästä lisää hallituksen järjestäytymisestä.

Jokaisen hallituksen jäsenen perässä on kuvattuna hänen henkilökohtaiset tavoitteensa ja teemansa AVITA ry:n hallitustyöskentelyyn. 

Toimikautta jatkavat hallituksen jäsenet

Hallituksen puheenjohtaja
Pääsuunnittelija Ossi Hakansuu (2018-)

Caverion Suomi Oy, 050 564 8059, ossi.hakansuu (a) caverion.com (Urakointi & voice evac)

Toimin Caverion Suomi Oy:llä AV-osaston suunnittelupäällikkönä. Olen koulutukseltani sähkövoimatekniikan insinööri, mutta toiminut koko valmistumisen jälkeisen työurani AV-alalla suunnittelutehtävissä. Ensikosketukseni esitystekniikkaan oli 90-luvun lopulla tapahtumatekniikan parissa, jonka jälkeen olen toiminut alalla erilaisissa tehtävissä.

Näen AVITA:n hyvänä organisaationa kasaamaan alan ihmisiä yhteen ja tarjoamaan alustan yhteistoiminnalle ja koulutukselle. Pidänkin koulutuksen järjestämistä yhtenä AVITA:n tärkeimpinä tehtävinä, ja aion olla vahvasti mukana järjestämässä ja kehittämässä sitä. AVITA tarjoaa myös mitä mainioimman kanavan verkostoitumiseen ja tiedottamiseen alan sisällä. Hallitustyöskentelyyn toivon tuovani myös suuren toimijan näkemystä.

Hallituksen varapuheenjohtaja
Yrittäjä Kimmo Merikivi (2019-)

Seastone Oü, +358 400 404 190, hello (a) seastone.audio  (Maahantuonti ja laitekauppa)

Head of Sales Juho Hiidenmaa (2018-)

Bright Finland Oy, 040 568 6634, juho.hiidenmaa (a) brightgroup.com (Rental / Tapahtumatekniikka)

Haluan tuoda Avitaan oman kokemukseni kautta näkökulmaa asiakkaan puolelta ja yhteistyöverkostoa tapahtumateollisuuteen. Lisäksi haluan olla mukana tekemässä Avitasta toimijan, joka vahvistaa alan yritysten kilpailukykyä ja koko alan toiminnan laatua. Käytännön esimerkkeinä yhtenäiset sopimuspohjat, parhaiden käytäntöjen jakaminen ja koulutus.

Myyntipäällikkö Juha Lindqvist (2018-)

Kauko Oy, 040 590 0916, juha.lindqvist (a) kauko.com (Maahantuonti ja laitekauppa)

Toimin Kauko Oy:llä Panasonic-projektoreiden, -näyttöjen sekä -kameroiden maahantuonnissa myyntipäällikkönä.

Tavoitteeni on että AVITA toteuttaa ns. matalan osallistumiskynnyksen alustettuja tapaamisia ja koulutustilaisuuksia maakunnissa & syrjä-Suomessa, mikä mahdollistaa kulloisenkin talousalueen AVITA-jäsenten sekä ”ulkopuolisten” kohtaamisia, jotka lisäävät verkostoitumista jne.

Pidän AVITA:n toiminnan esillä lähestulkoon kaikissa työhön liittyvissä kohtaamisissani ja näin pyrin edesauttamaan uusien yritys-, yhteisö- ja henkilöjäsenien mukaantulon toimialamme kehittämistoimintaan. En häpeile sitä, että tärkeä motiivini osallistumisessa AVITA-hallitustoimintaan on myös se että  mukana ollessani pystyn paremmin olemaan kuulolla siitä, mitenkä minun oma toimialani on kehittymässä.

Toimitusjohtaja Janne Auvinen (2019-)

Verkatehdas, 050 563 4040, janne.auvinen (a) verkatehdas.fi (Tapahtumatalot ja kulttuurilaitokset)

Olen toiminut AV-alalla moninaisissa tehtävissä jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Olen asentanut järjestelmiä, konsultoinut, johtanut tapahtumataloa, kirjoittanut artikkeleita, kolumneja, kirjoja ja oppaita, opettanut, kouluttanut ja luennoinut.

Avitan hallituksessa tavoitteenani on, että AV-alan yhteiset ponnistukset tilojen, järjestelmien ja niiden käyttäjien hyödyntämiseksi niin, että informaatio ja taide liikkuvat esittäjästään kohti kokijaa oikein ja helposti. Että tila ja sen tekniikka ei olisi toimivan kommunikaation este, vaan apuväline sen helpottamiseksi.

Head of Sales Ahti Impola (2019-)

Akun Tehdas, 040 725 7258, ahti.impola (a) akuntehdas.fi (Rental ja tapahtumatekniikka)

Olen toiminut AV-alalla 1980-luvun alusta. Olen työskennellyt AV-asentajana, elokuvakoneenhoitajana, tuhansien keikkojen miksaajana, äänitysstudioasennuksissa, äänityksissä ja tv-tuotannoissa, teknisissä tuotannoissa ja tapahtumien suunnittelussa. Nykyisin toimin Akun Tehtaan myyntijohtajana.

Teemani Avitan hallituksessa on yhdessä tekeminen, tapahtumien turvallinen toteuttaminen, verkostot ja kumppanit. Tavoitteenani on hyvien käytäntöjen jakaminen sekä koulutusten mahdollistaminen ja tiedotus.

Product Manager Solja Nieminen (2019-)

Msonic Oy, 0400 214 587, solja (a) msonic.fi (Maahantuonti ja laitekauppa)

Olen toiminut vuodesta 2012 alkaen tuotepäällikkönä, kouluttajana ja teknisenä asiantuntijana alan keskeisimmissä maahantuontiyrityksissä, eristyisesti langattomiin mikrofonijärjestelmiin ja konferenssiratkaisuihin erikoistuen. Nykyinen toimenkuvani on tuotepäällikkö, kouluttaja ja tekninen asiantuntija.

Avitan hallituksessa haluan edistää koulutusta ja jäsenetuja. Avitaa tulee kehittää, jotta se säilyttää funktionsa alati päivittyvässä ja kehittyvässä AV-kentässä kaikessa monimuotoisuudessaan. Niin jäsenten kuin alalle aikovienkin koulutukseen tulee panostaa ja jäsenille (sekä henkilö- että yritysjäsenille) tulee aidosti olla hyötyä Avitan jäsenyydestä mm. jäsenetujen ja monipuolisen koulutustarjonnan muodossa.

Toimitusjohtaja Jutta Telivuo (2019-)

Äärinäköistys Oy – Ulti Render Ltd,  +358 9 622 00 442, jutteli (a) ultirender.com (Ohjelmistot ja sovellukset)

Uudet hallituksen jäsenet
Valittu vaalikokouksessa 2019, kaudelle 2020-2021

Myyntipäällikkö Markku Rantanen (2020-)

Työskentelen Robert Bosch Oy:llä Building Technologies -toimialan myyntipäällikkönä. Vastaan äänentoisto- ja konferenssilaitteista, joiden parissa olen Boschilla työskennellyt vuodesta 2000. Samalla alalla olen kaikkiaan toiminut jo yli 30 vuotta.

Haluan Avitan hallituksen jäsenenä erityisesti edistää äänievakuointikoulutusta. Lisäksi haluan, että Avita tiivistäisi yhteistyötä STULin ja NSS:n kanssa.

Yrittäjä Jarkko Loima, Riverside Solutions Oy (2020-)

”Olen vahvan teatteritekniikkataustan omaava ohjelmistoalan ja osaamisen johtamisen insinööri Pohjanmaalta. Avitan hallituksessa edustan ohjelmistoalan mikroyrittäjyyttä. Hallituksessa työskentely merkitsee minulle mahdollisuutta edistää alan toimijoiden yhteisiä intressejä kaupan, koulutuksen, teknisen kehityksen ja kansainvälistymisen tiimoilta. Edellä mainituista erityisesti AV-alan koulutuksen kehittäminen on lähellä sydäntäni AVITAn hallituksessa.”

Jouni Ikonen (2020-)

”Olen Oululainen ja siirtynyt töiden perässä Uudenmaan alueelle. Toimintani AV-tehtävissä on tähän mennessä sisältänyt monipuolisesti eri osa-alueita myynnistä suunnitteluun ja asennuksen kautta käyttökoulutukseen. Haluaisin edistää Avitan avustuksella AV-tietoutta muuttuvassa esitystekniikassa ja viedä näitä käyttötaitoja kouluille. Tähän sisältyy myös laitteiden hankintatarpeiden suunnittelu sekä elinkaarimallin määrittely.”

Risto Oinaala (2020-)

”Olen yksi Avitan kunniajäsenistä, olen toiminut kaksi kertaa hallituksen puheenjohtajana ja jäsenenä ainakin 12 vuotta. Olen eläkkeellä, mutta pyöritän vielä pientä asiantuntijayritystä ja seuraan alaa aktiivisesti. Olen alan vanhimpia vaikuttajia, joten kokemusta ja näkemystä riittää. Sain alan elämäntyöpalkinnon tänä vuonna AudioVisual Expossa, joten voisin melkein nimittää itseni emeritukseksi.”

Hallituksen työryhmät 2020

 • Talous ja hallinto: Ossi Hakansuu, Kimmo Merikivi, Risto Oinaala
 • Avita Audiovisual Expo -messut, roadshow ja muut tapahtumat: Juho Hiidenmaa, Juha Lindqvist, Ahti Impola, Jutta Telivuo, Jouni Ikonen 
 • Koulutus: Ahti Impola, Solja Nieminen, Markku Rantanen, Jarkko Loima, Jouni Ikonen, Jutta Telivuo
 • Viestintä ja markkinointi, jäsenedut: Janne Auvinen
 • Yhteisö (jäsenhankinta, sidosryhmät): Janne Auvinen, Jarkko Loima, Markku Rantanen
 • Kunniajäsentoiminta: Risto Oinaala

 

Liity jäseneksi

AVITA ry:n jäseneksi voivat päästä tahot/organisaatiot sekä henkilöt, jotka toimivat AV-alalla.

Lue jäsenyydestä ja liity

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

Tilaamalla AV-alan yleisen uutiskirjeen varmistat ajankohtaisien tietojen saatavuuden!

Tilaa uutiskirje