fbpx

AVITA ry:n hallitus

AVITA ry:n hallitus ja hallituksen työryhmät

AVITA ry:n HALLITUS

AVITA ry:n hallituksen toimenkuva yleisesti:

 • Hallituksen jäsen on innostunut ja valmis antamaan aikaansa yhteiselle hyvälle
 • Hallituksen tehtävä on toimeenpanna yhdessä sovittuja tehtäviä jäsenistön hyväksi
 • Hallitus valvoo ja ohjeistaa toiminnan toteuttajia ja tuottajia.
 • Sovitaan mitä tehdään ja tehdään mitä sovitaan
 • Priorisoidaan ja pidetään aikatauluista kiinni
 • Kunnioitetaan toistemme aikaa
 • Keskustellaan -> päätetään -> toteutetaan!

AVITA ry:n hallituksen jäsenet sekä työryhmien mahdolliset asiantuntijajäsenet noudattavat työskentelyssä aina järjestön kilpailuoikeudellisen ohjeen periaatteita. AVITA ry:n hallitus on hyväksynyt ohjeen käyttöön vuonna 2017.

AVITA ry:n kilpailuoikeudellinen ohje

HALLITUKSEN JÄSENET KAUDELLA 2021

AVITA ry:n hallitus on valinnut joukostaan puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajan ja muodostanut työryhmät järjestäytymiskokouksessaan 12.1.2021.

Hallituksen puheenjohtaja (2021-)
Toimitusjohtaja Mika Vakkilainen, Suomen Videoviestintä SVV Oy

Hallituksen varapuheenjohtaja (2020-)
Risto Oinaala

”Olen yksi Avitan kunniajäsenistä, olen toiminut kaksi kertaa hallituksen puheenjohtajana ja jäsenenä ainakin 12 vuotta. Olen eläkkeellä, mutta pyöritän vielä pientä asiantuntijayritystä ja seuraan alaa aktiivisesti. Olen alan vanhimpia vaikuttajia, joten kokemusta ja näkemystä riittää. Sain alan elämäntyöpalkinnon tänä vuonna AudioVisual Expossa, joten voisin melkein nimittää itseni emeritukseksi.”

Toimitusjohtaja Janne Auvinen, Verkatehdas (2019-)

“Olen toiminut AV-alalla moninaisissa tehtävissä jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Olen asentanut järjestelmiä, konsultoinut, johtanut tapahtumataloa, kirjoittanut artikkeleita, kolumneja, kirjoja ja oppaita, opettanut, kouluttanut ja luennoinut.

Avitan hallituksessa tavoitteenani on, että AV-alan yhteiset ponnistukset tilojen, järjestelmien ja niiden käyttäjien hyödyntämiseksi niin, että informaatio ja taide liikkuvat esittäjästään kohti kokijaa oikein ja helposti. Että tila ja sen tekniikka ei olisi toimivan kommunikaation este, vaan apuväline sen helpottamiseksi.”

Head of Sales Ahti Impola, Akun Tehdas  (2019-)

“Olen toiminut AV-alalla 1980-luvun alusta. Olen työskennellyt AV-asentajana, elokuvakoneenhoitajana, tuhansien keikkojen miksaajana, äänitysstudioasennuksissa, äänityksissä ja tv-tuotannoissa, teknisissä tuotannoissa ja tapahtumien suunnittelussa. Nykyisin toimin Akun Tehtaan myyntijohtajana.

Teemani Avitan hallituksessa on yhdessä tekeminen, tapahtumien turvallinen toteuttaminen, verkostot ja kumppanit. Tavoitteenani on hyvien käytäntöjen jakaminen sekä koulutusten mahdollistaminen ja tiedotus.”

Product Manager Solja Nieminen, Genelec Oy (2019-)

“Olen toiminut vuodesta 2012 alkaen tuotepäällikkönä, kouluttajana ja teknisenä asiantuntijana alan keskeisimmissä maahantuontiyrityksissä, erityisesti langattomiin mikrofonijärjestelmiin ja konferenssiratkaisuihin erikoistuen. 

Avitan hallituksessa haluan edistää koulutusta ja jäsenetuja. Avitaa tulee kehittää, jotta se säilyttää funktionsa alati päivittyvässä ja kehittyvässä AV-kentässä kaikessa monimuotoisuudessaan. Niin jäsenten kuin alalle aikovienkin koulutukseen tulee panostaa ja jäsenille (sekä henkilö- että yritysjäsenille) tulee aidosti olla hyötyä Avitan jäsenyydestä mm. jäsenetujen ja monipuolisen koulutustarjonnan muodossa.”

Myyntipäällikkö Markku Rantanen, Robert Bosch Oy (2020-)

“Työskentelen Robert Bosch Oy:llä Building Technologies -toimialan myyntipäällikkönä. Vastaan äänentoisto- ja konferenssilaitteista, joiden parissa olen Boschilla työskennellyt vuodesta 2000. Samalla alalla olen kaikkiaan toiminut jo yli 30 vuotta.

Haluan Avitan hallituksen jäsenenä erityisesti edistää äänievakuointikoulutusta. Lisäksi haluan, että Avita tiivistäisi yhteistyötä STUL:n ja NSS:n kanssa.”

Yrittäjä Jarkko Loima, Riverside Solutions Oy (2020-)

”Olen vahvan teatteritekniikkataustan omaava ohjelmistoalan ja osaamisen johtamisen insinööri Pohjanmaalta. Avitan hallituksessa edustan ohjelmistoalan mikroyrittäjyyttä. Hallituksessa työskentely merkitsee minulle mahdollisuutta edistää alan toimijoiden yhteisiä intressejä kaupan, koulutuksen, teknisen kehityksen ja kansainvälistymisen tiimoilta. Edellä mainituista erityisesti AV-alan koulutuksen kehittäminen on lähellä sydäntäni AVITAn hallituksessa.”

Jouni Ikonen (2020-)

”Olen Oululainen ja siirtynyt töiden perässä Uudenmaan alueelle. Toimintani AV-tehtävissä on tähän mennessä sisältänyt monipuolisesti eri osa-alueita myynnistä suunnitteluun ja asennuksen kautta käyttökoulutukseen. Haluaisin edistää Avitan avustuksella AV-tietoutta muuttuvassa esitystekniikassa ja viedä näitä käyttötaitoja kouluille. Tähän sisältyy myös laitteiden hankintatarpeiden suunnittelu sekä elinkaarimallin määrittely.”

Toimitusjohtaja Jutta Telivuo, Äärinäköistys Oy (2019-)

Pasi Latva-Käyrä, Tele-Tukku Oy (2021-)

Jorma Saarikko, Pro Av Saarikko Oy (2021-)

John Törn (2021-), Hansab Oy

 

Hallituksen työryhmät 2021

 • Talous ja hallinto: Mika Vakkilainen, Risto Oinaala, Jorma Saarikko
 • Avita Audiovisual Expo -messut, roadshow ja muut tapahtumat: Mika Vakkilainen, Jutta Telivuo, Jouni Ikonen, Ahti Impola, Janne Auvinen, Pasi Latva-Käyrä, muut asiantuntijat hallituksen ulkopuolelta 
 • Koulutus: Jarkko Loima, Ahti Impola, Solja Nieminen, Markku Rantanen, Jouni Ikonen, Jutta Telivuo
 • Yhteisö (jäsenhankinta, sidosryhmät): Janne Auvinen, Jarkko Loima, Markku Rantanen
 • Kunniajäsentoiminta: Risto Oinaala

 

Liity jäseneksi

AVITA ry:n jäseneksi voivat päästä tahot/organisaatiot sekä henkilöt, jotka toimivat AV-alalla.

Lue jäsenyydestä ja liity

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

Tilaamalla AV-alan yleisen uutiskirjeen varmistat ajankohtaisien tietojen saatavuuden!

Tilaa uutiskirje