fbpx

Awards with SAY | Elämäntyöpalkinnot

AV Awards on mukana AudioVisual Expo -tapahtumassa 2023

Tapahtuman ajankohta on 11.-12.10.2023.

******************************************************************************************************

AV Awards huomioi AV-alan uranuurtajia

Audiovisuaalinen ala nousi muutamassa vuosikymmenessä mittavaksi liiketoiminnaksi maailmanlaajuisesti. AV-ala käsittää mediatuotannon, viestintä-, tuotanto- ja esitystekniikan sekä sisaralan, tapahtumateollisuuden.

Tammikuulle 2022 siirtynyt Audiovisual Expo luo katseen tulevaisuuteen, audiovisuaalisen viestinnän vaikutuksiin taloudelle, elämyksiin ja kokoontumisiin sekä alan kasvuun, kehitykseen ja tuleviin haasteisiin. Pandemian riepotellessa päivämääriä ja toteutuksia, Awards-palkintojenjaossa on helpompi istahtaa alas ja puida tänne saakka tehtyä matkaa. Mitä hyvää olemme saaneet aikaan, mistä tähän on tultu, kuinka vahvat juuremme ovatkaan?

AV-ala tunnistaa omat juurensa – mistä kaikki alkoi?

AV Awards -palkinnoilla annetaan tunnustus alalla toimiville merkittäville tahoille. Tämän vuoden palkittavia valittaessa keskitytään alan uranuurtajiin. Elämäntyöpalkintoja annetaan alalla pitkään vaikuttaneille henkilöille. Palkinnon saajat valitaan Avita – Audiovisuaalinen toimiala ry:n ja Suomen Audiovisuaalinen Yhdistys ry:n (SAY) muodostamassa raadissa.

Avita on kehittänyt AV Awards palkitsemisen tavaksi, jolla jaetaan tunnustusta alan huippuosaajille. AV Awards on saanut näkyvän aseman AudioVisual Expo -messujen ohjelmassa ja palkintojenjaosta on tullut yksi messujen kiinnostavimpia tilaisuuksia.

Suomen ensimmäiset AV Awards -palkinnot jaettiin vuonna 2017 Audiovisual Expon yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Palkintoluokkia ovat vuoden AV-kohde, AV-tuotanto, AV-avaus ja AV-kouluttaja. Näiden lisäksi myönnetään elämäntyöpalkintoja henkilölle, joiden työura on jättänyt merkittävän jäljen AV-alaan, yhteistoiminnan, projektien, liiketoiminnan, tuotekehityksen tai toimialan yleisen kehittymisen näkökulmasta. Avita ry:n kunniajäsenyys on yhdistyksen toimintaa vahvasti kehittäneelle henkilölle myönnettävä kunniamaininta.

Katso täältä Avita Awards Hall of Fame eli kaikki palkinnon saaneet

Valokeilassa pioneerit ja pisimpään vaikuttaneet gurut

Tammikuun 2022 AudioVisual Expossa jaetaan poikkeuksellisesti vain elämäntyöpalkintoja. Muihin kategorioihin palataan seuraavassa Audiovisual Expo -tapahtumassa vuonna 2023.

Muiden kategorioiden pitäessä tällä kertaa hengähdystaukoa, elämäntyöpalkinnot jaetaankin tavallista suuremmalle joukolle. Avita tekee yhteistyötä alan kulttuuriperintötyöstä vastaavan Suomen Audiovisuaalisen Yhdistyksen ry:n (SAY) kanssa. Tämän tuloksena voimme esitellä alan merkittäviä uranuurtajia ja kehittäjiä.

SAY:n tavoitteena on esitellä suurelle yleisölle audiovisuaalisen vallankumouksen vielä voimissaan olevia ensimmäisiä intomielisiä uskalikkoja. Sähköisen kuvan ja äänen tekemisen helppous ja edullisuus perinteiseen elokuvien ja multivisioiden tekoon verrattuna houkutteli mukaan suuren joukon uusia ja innokkaita tekijöitä yhteiskunnan eri alueilta. AV Awards on hyvä tapa tuoda esiin näitä AV-alan konkareita.

Palkittavat esitellään ensimmäisenä messupäivänä, keskiviikkona 12.1. klo 15. Samalla saamme kuulla muisteloita alan mielenkiintoisista vaiheista ja kenties kommelluksistakin, ehkä myös viisaita neuvoja tulevaan.

SAY vahvasti mukana messuilla

Awards-yhteistyön lisäksi SAY tuo oman osastonsa Avitan viereen. Osastolla on nähtävillä historiallisia laitteita ja mahdollisuus tavata alan konkareita. Muistelustudiossa voit kertoa omista kokemuksistasi tallennettaviksi yhdistyksen kokoelmiin. Voit liittyä myös yhdistyksen jäseneksi.

Tietoiskulavalla esitellään keskiviikkona 12.1. klo 13 SAY:n Telkusta Tiimssiin -hanketta, jossa kerätään tietoa videoneuvotteluiden kehittymisestä nykyajan jokapaikan viestintävälineiksi.

———————————————————————————————————————————-

Audiovisual Expo on Pohjois-Euroopan suurin audiovisuaalisen alan ammattitapahtuma. Avita ry on toimeksiantajana ja toteuttaa tapahtuman yhteistyössä Suomen Messujen kanssa.

www.audiovisualhelsinki.fi

Lisätiedot:

Avita

Avita – Audiovisuaalinen toimiala ry on valtakunnallinen toimialaliitto yrityksille, organisaatioille ja henkilöille, jotka suunnittelevat, valmistavat, maahantuovat, myyvät ja asentavat laitteita sekä järjestelmiä audiovisuaaliseen ammattikäyttöön tai tuottavat palveluita ja koulutusta tekniikan sekä tapahtumatuotannon alueella.

www.avita.org

Hallituksen puheenjohtaja Mika Vakkilainen, mika.vakkilainen@messukeskus.com
Jäsenkoordinaattori Sari Helin, sari.helin@avita.org, 050 4088 525.

SAY

SAY on perustettu 1969 Suomen audiovisuaalisen alan etujärjestöksi. Vuonna 2015 yhdistys suuntasi toimintansa audiovisuaalisen alan kulttuuriperinnön vaalimiseen. SAY tallentaa, tutkii, tiedottaa ja hoitaa audiovisuaalisen alan aineetonta ja aineellista kulttuuriperintöä Suomessa. Jäsenmäärä oli vuoden 2020 lopussa 46. Jäsenet tuntevat audiovisuaalisen alan sen eri muodoissa. Yhdistys tekee yhteistyötä Tekniikan museon, Kansallisen Audiovisuaalisen Instituutin (KAVI) ja AVITA – Audiovisuaalinen toimiala ry:n kanssa

http://av-heritage-fi.yhdistysavain.fi/
av.heritage.fi@gmail.com

Hallituksen puheenjohtaja Aatos Suomilammi, 0400 430 681
Sihteeri Jouko Leskinen, 040 837 0700

 

Liity jäseneksi

AVITA ry:n jäseneksi voivat päästä tahot/organisaatiot sekä henkilöt, jotka toimivat AV-alalla.

Lue jäsenyydestä ja liity

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

Tilaamalla AV-alan yleisen uutiskirjeen varmistat ajankohtaisien tietojen saatavuuden!

Tilaa uutiskirje