fbpx

Awards with SAY | Elämäntyöpalkinnot

AV Awards on mukana AudioVisual Expo -tapahtumassa 2023

Tapahtuman ajankohta on 11.-12.10.2023.

******************************************************************************************************

AV Awards huomioi AV-alan uranuurtajia

Audiovisuaalinen ala nousi muutamassa vuosikymmenessä mittavaksi liiketoiminnaksi maailmanlaajuisesti. AV-ala käsittää mediatuotannon, viestintä-, tuotanto- ja esitystekniikan sekä sisaralan, tapahtumateollisuuden.

Audiovisual Expo luo katseen tulevaisuuteen, audiovisuaalisen viestinnän vaikutuksiin taloudelle, elämyksiin ja kokoontumisiin sekä alan kasvuun, kehitykseen ja tuleviin haasteisiin. Awards-palkintojenjaossa on helpompi istahtaa alas ja puida tänne saakka tehtyä matkaa. Mitä hyvää olemme saaneet aikaan, mistä tähän on tultu, kuinka vahvat juuremme ovatkaan?

AV-ala tunnistaa omat juurensa – mistä kaikki alkoi?

AV Awards -palkinnoilla annetaan tunnustus alalla toimiville merkittäville tahoille. Tämän vuoden palkittavia valittaessa keskitytään alan uranuurtajiin. Elämäntyöpalkintoja annetaan alalla pitkään vaikuttaneille henkilöille. Palkinnon saajat valitaan Avita – Audiovisuaalinen toimiala ry:n ja Suomen Audiovisuaalinen Yhdistys ry:n (SAY) muodostamassa raadissa.

Avita on kehittänyt AV Awards palkitsemisen tavaksi, jolla jaetaan tunnustusta alan huippuosaajille. AV Awards on saanut näkyvän aseman AudioVisual Expo -messujen ohjelmassa ja palkintojenjaosta on tullut yksi messujen kiinnostavimpia tilaisuuksia.

Suomen ensimmäiset AV Awards -palkinnot jaettiin vuonna 2017 Audiovisual Expon yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Palkintoluokkia ovat vuoden AV-kohde, AV-tuotanto, AV-avaus ja AV-kouluttaja. Näiden lisäksi myönnetään elämäntyöpalkintoja henkilölle, joiden työura on jättänyt merkittävän jäljen AV-alaan, yhteistoiminnan, projektien, liiketoiminnan, tuotekehityksen tai toimialan yleisen kehittymisen näkökulmasta. Avita ry:n kunniajäsenyys on yhdistyksen toimintaa vahvasti kehittäneelle henkilölle myönnettävä kunniamaininta.

Valokeilassa pioneerit ja pisimpään vaikuttaneet gurut

Lokakuussa 2023 AudioVisual Expossa jaetaan  elämäntyöpalkintoja.

Muiden kategorioiden pitäessä tällä kertaa hengähdystaukoa, elämäntyöpalkinnot jaetaankin tavallista suuremmalle joukolle. Avita tekee yhteistyötä alan kulttuuriperintötyöstä vastaavan Suomen Audiovisuaalisen Yhdistyksen ry:n (SAY) kanssa. Tämän tuloksena voimme esitellä alan merkittäviä uranuurtajia ja kehittäjiä.

SAY:n tavoitteena on esitellä suurelle yleisölle audiovisuaalisen vallankumouksen vielä voimissaan olevia ensimmäisiä intomielisiä uskalikkoja. Sähköisen kuvan ja äänen tekemisen helppous ja edullisuus perinteiseen elokuvien ja multivisioiden tekoon verrattuna houkutteli mukaan suuren joukon uusia ja innokkaita tekijöitä yhteiskunnan eri alueilta. AV Awards on hyvä tapa tuoda esiin näitä AV-alan konkareita.

Palkittavat esitellään ensimmäisenä messupäivänä, keskiviikkona 11.10. klo 15 alkaen. Samalla saamme kuulla muisteloita alan mielenkiintoisista vaiheista ja kenties kommelluksistakin, ehkä myös viisaita neuvoja tulevaan.

Avitan ja SAY:n tuottamat elämäntyövideot

 1. Tapani Karjalainen: https://youtu.be/JSOqviDytXw
 2. Raimo Rintamäki: https://youtu.be/6sBIhQbwTcI
 3. Timo Karhulahti: https://youtu.be/atNrQyY_jVY
 4. Erkki Kivi: https://youtu.be/DYS2qaR7fjc
 5. Beni Von Weissenberg; https://youtu.be/m77zHCiB6lA
 6. Suikki Jääskä: https://youtu.be/ToqMxBkliDc
 7. Marikki Hakola: https://youtu.be/agpjhEzqglo
 8. Mikko Palomäki  https://youtu.be/7N5ZKzJ14E8
 9. Kari Kanervisto https://youtu.be/v5zyxbzSDYQ
 10. Keijo Koli https://youtu.be/CLjJVCNK6_I
 11. Juhani Vitikka https://youtu.be/BuHFtNUTtEo
 12. Mikko Tenhunen https://youtu.be/Ht6iLhOaDQg
 13. Reijo Hammar
 14. Risto Hemmi https://youtu.be/GQrdjym1HDo
 15. Pekka Auterinen https://youtu.be/ASI0oPFLq4Q
 16. Matti Luopajärvi https://youtu.be/IYhli_RShBA
 17. Aatos Suomilammi https://youtu.be/zpvYjhCL0wU
 18. Olavi Nordman https://youtu.be/RY01sLYPZEM
 19. Jukka Mustonen https://youtu.be/DBkGDvAv9_o
 20. Jouko Leskinen https://youtu.be/XCYrhUk4Qoc
 21. Jarmo Roivas https://youtu.be/BLu5F2R0EjY
 22. Risto Oinaala https://youtu.be/ZIE0imDU7UE
 23. Antti Nupponen https://youtu.be/RY0G1X7Rd5M
 24. Matti Saarinen https://youtu.be/OF8WGbjMs4I
 25. Martti Tiukkanen https://youtu.be/Z6PF49R_Lg4
 26. Jorma Kalevi Havia https://youtu.be/tZLoBufN8vU

SAY vahvasti mukana messuilla

Awards-yhteistyön lisäksi SAY tuo oman osastonsa tapahtumaan. Osastolla on nähtävillä historiallisia laitteita ja mahdollisuus tavata alan konkareita. Muistelustudiossa voit kertoa omista kokemuksistasi tallennettaviksi yhdistyksen kokoelmiin. Voit liittyä myös yhdistyksen jäseneksi.

———————————————————————————————————————————-

Audiovisual Expo on Pohjois-Euroopan suurin audiovisuaalisen alan ammattitapahtuma. Avita ry on toimeksiantajana ja toteuttaa tapahtuman yhteistyössä Suomen Messujen kanssa.

https://audiovisualexpo.messukeskus.com/

Lisätiedot:

Avita

Avita – Audiovisuaalinen toimiala ry on valtakunnallinen toimialaliitto yrityksille, organisaatioille ja henkilöille, jotka suunnittelevat, valmistavat, maahantuovat, myyvät ja asentavat laitteita sekä järjestelmiä audiovisuaaliseen ammattikäyttöön tai tuottavat palveluita ja koulutusta tekniikan sekä tapahtumatuotannon alueella.

www.avita.org

Hallituksen puheenjohtaja Mika Vakkilainen, mika.vakkilainen@messukeskus.com
Jäsenkoordinaattori Sari Helin, info@avita.org

SAY

SAY on perustettu 1969 Suomen audiovisuaalisen alan etujärjestöksi. Vuonna 2015 yhdistys suuntasi toimintansa audiovisuaalisen alan kulttuuriperinnön vaalimiseen. SAY tallentaa, tutkii, tiedottaa ja hoitaa audiovisuaalisen alan aineetonta ja aineellista kulttuuriperintöä Suomessa. Jäsenmäärä oli vuoden 2020 lopussa 46. Jäsenet tuntevat audiovisuaalisen alan sen eri muodoissa. Yhdistys tekee yhteistyötä Tekniikan museon, Kansallisen Audiovisuaalisen Instituutin (KAVI) ja AVITA – Audiovisuaalinen toimiala ry:n kanssa

http://av-heritage-fi.yhdistysavain.fi/
av.heritage.fi@gmail.com

Hallituksen puheenjohtaja Aatos Suomilammi, 0400 430 681
Sihteeri Jouko Leskinen, 040 837 0700

 

Liity jäseneksi

AVITA ry:n jäseneksi voivat päästä tahot/organisaatiot sekä henkilöt, jotka toimivat AV-alalla.

Lue jäsenyydestä ja liity

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

Tilaamalla AV-alan yleisen uutiskirjeen varmistat ajankohtaisien tietojen saatavuuden!

Tilaa uutiskirje