The Red Book of large-format prints on tietopaketti suurkuvatulosteista esitysteknisessä käytössä. Kirjassa esitysteknisellä käytöllä tarkoitetaan tulosteiden käyttöä esimerkiksi teattereissa ja teatteritaloissa, erilaisissa tapahtumissa kuten ulkoilmakonserteissa tai messuilla, monenlaisilla esiintymisalueilla vaikkapa kouluissa, laivoissa tai yökerhoissa sekä elokuva- ja TV-studioilla sekä erilaisissa kuvauslokaatioissa.

Kirja on oiva apu, kun suurkuvatulosteita suunnitellaan erilaisiin esitystiloihin. Se käsittelee muun muassa digitaalisen suurkuvatulostuksen laitteita ja menetelmiä sekä värinhallintaa, aineisto-ohjeita visualisoijille, lähdeaineiston tekijänoikeuskysymyksiä ja kestävää kehitystä. Kirja käsittelee suurkuvatulosteita myös tapahtumaturvallisuuden näkökulmasta. Aiheina on mm. materiaalien paloturvallisuus ja palosuojaus sekä suurkuvatulosteiden käyttö ulkona ja tuulikuorma. Lisäksi kirjassa käydään läpi suurkuvatulosteiden käyttöä erilaisin case-esimerkein.

The Red Book of large-format prints tarjoaa esitystekniselle alalle kattavan tietopaketin suurkuvatulosteista ja syventää lukijan käsitystä niiden valmistamiseen ja viimeistelyihin liittyvistä tekniikoista. Kirjan toimeksiantajana ja julkaisijana on Suomen kansallisooppera ja -baletti. Kirja on saatavana vapaasti ladattava sähköinen versio Suomen kansallisoopperan ja -baletin nettisivuilta tai sen voi ladata oheisen QR-koodin avulla.

www.oopperabaletti.fi/theredbook

 

Tapio Säkkinen toimii Suomen kansallisoopperan ja -baletin lavastamon osastopäällikkönä. Tutustu myös Tapio Säkkisen opinnäytetyöhön Suurkuvatulosteet esitystekniikassa: http://www.theseus.fi/handle/10024/106575