ETTP 2016 / KANSALLISOOPPERA JA BALETTI – ESITYSTEKNIKAN TURVALLISUUSPÄIVÄT 2016

Linkki artikkeliin: Turvallisuus kaikkien ja kaikki turvallisuuden puolesta – Esitystekniset turvallisuuspäivät 2016 Suomen kansallisoopperassa

Ensimmäistä kertaa järjestetyt esitystekniset turvallisuuspäivät keräsivät lähes 200 teatteri- ja esitystekniikan ammattilaista Suomen kansallisoopperan Alminsaliin kuulemaan alan vaaroista ja riskeistä.

Turvallisuuden kehittäminen teatteri- ja tapahtumatuotanto- talojen työyhteisöissä on hyvin ajankohtainen puheenaihe. Vaikka alan ammattilaiset yhteenkokoavan koulutusseminaarin tarve on ehtinyt roikkua ilmassa jo pidemmän aikaa, eri laitosten ja toimijoiden välinen avoin kommunikointi ja yhteistyö turvallisuusasioissa on jäänyt lähinnä ajatustasolle.

Kysyntään vastatakseen Suomen kansallisoopperan ja -baletin tuotantojohtaja Timo Tuovila yhdessä Metropolia Ammattikorkeakoulun esitystekniikan lehtori Jyrki Sini­salon kanssa ottivat aiheesta kopin ja räätälöivät syyskuiseen sesonkiaikaan tiiviit kaksipäiväiset esitystekniset turvallisuuspäivät otsikolla Tunnista vaara – tapa riski.

Kirjoittaja: Kansallisooppera / Jukka Oja