Kurssin tavoitteena on laajentaa ymmärrystä digitaalisesta videokuvasta ja sen siirtämisestä pidemmillä etäisyyksillä. Kurssi tarjoaa kertauksen digitaalisen kuvan perusteisiin, tutustuttaa av-over-ip eli tietoverkkopohjaisiin siirtojärjestelmiin ja kuvansiirron vaatimuksiin verkkojärjestelmälle. Kurssilla tarkastellaan lisäksi sisällön kopiosuojausta (HDCP) ja sen vaikutusta siirto- ja matrisointijärjestelmiin ratkaisukeskeisestä näkökulmasta.

Kohderyhmä:

Kurssi on suunnattu digitaalisen videon kanssa jo hetken toimineille ammattilaisille ja videokuvan perusteet tunteville loppukäyttäjille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan eritysesti av-over-ip -järjestelmiin. Kurssilla ei käsitellä kamerajärjestelmiä tai tallennustiedostoja.

Kurssin sisältö:

  • Digitaalisen videokuvan perusteet, formaatit ja kaapelointi
  • Mittalaitteet
  • Kopiosuojaus (HDCP), kopiosuojauksen versiot ja erot sekä kopiosuojauksen vaikutus matrisointiin ja kuvansiirtoon
  • Digitaalisen videon siirto: vahvistetut kaapelit, HDBaseT, ja kuitujärjestelmät
  • Langaton kuvansiirto: perusteet, luotettavuus ja tietoturva
  • Tietoverkkopohjaiset matrisointi- ja jakelujärjestelmät
  • Streaming: verkkopohjaisen siirron perusteet; kaista- ja latenssivaatimukset verkolle sekä multicast-tekniikka
  • Korkean kaistavaateen kuvansiirtojärjestelmät

Luennoitsija:

Kouluttajana toimii DI Timo Hiekkanen. Hiekkanen on työskennellyt AV-alalla vuodesta 2006 ohjelmoijana (Lumia Oy / Kuulto Oy), suunnittelijana (Yhtyneet Insinöörit Oy, Akukon Oy) ja laitevalmistajan edustajana (Crestron Electronics). Nykyisin hän kouluttaa AV-alan ammattilaisia Metropolia Ammattikorkeakoulussa erityisalueinaan tietoverkot, digitaalinen kuva ja digitaalinen ääni. Koulutustyön ulkopuolella Hiekkanen työskentelee monipuolisesti AV-alan asiantuntijatehtävissä.

Aika:

Tiistaina 5.3.2019 klo 9.00-16.00

Paikka:

Kurssi järjestetään jäsenyrityksemme Audico Systems Oy:n toimitiloissa osoitteessa Olarinluoma 12, 02200 Espoo.

Hinta:

Avita ry:n jäsenet 160 euroa + alv. 24 %
Muut osallistujat 245 euroa + alv. 24 %
Hintaan sisältyy koulutuspäivän tarjoilut sekä kurssimateriaalit.

Kurssin vastuullisena toteuttaja toimii AVITA ry sekä AVITA ry:n palvelutuotantoyhtiö Suomen Ammattiviestintä Oy. Järjestäjä pidättää oikeuden muuttaa kurssin aikataulua sekä sisältöä.

Peruutusehdot:

Mahdollisesta peruutuksesta on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

Ilmoittautuminen:

Kurssi on täyteen varattu. Voit kysyä peruutuspaikkoja sähköpostitse info@avita.org

Lisätiedot:

info@avita.org