Tukeva tietopaketti ethernet -verkoista ja niiden käytöstä AV- ja esitystekniikassa. Mielenkiintoista, mutta usein turhan monimutkaiseksi koettua asiaa lähestytään käytännön kautta. Kurssilla perehdytään ethernet -verkkojen terminologiaan, kaapelointiin ja osoitteisiin sekä kokeillaan käytännössä yleisiä tekniikoita kuten Link Aggregation, VLAN ja PoE. Sovellamme opittua audio-, valo- ja videoprotokollien toimintaan ja tutkimme kuinka verkon osoitteet ja toimintaperiaatteet niissä näkyvät.

Kahden päivän kurssi antaa perustiedot ymmärtää verkkojärjestelmien rakennetta, kaistavaatimuksia ja toimintaperiaatteita.  Lisäksi kurssi antaa käytännön kokemusta verkkolaitteiden perusasetuksien konfiguroinnista ja verkkojärjestelmien dokumentaatiosta. Kurssin tavoitteena on edistää toimialojen ylitse tapahtuvaa yleistä asiantuntijaverkottautumista sekä hyvien toimintamallien ja käytäntöjen jakamista. Kurssi soveltuu hyvin myös talo- ja kiinteistöautomaation tai turvajärjestelmien asiantuntijoille.

 

Kohderyhmä:
Kurssin kohderyhmänä on asiantuntijat, jotka työssään kaipaavat tuekseen tietoa eri laitteiden ja järjestelmien verkottamisesta: esim. suunnittelijat, urakoitsijat, asiantuntijat, projektipäälliköt, tilaajan asiantuntijat, sähköasiantuntijat, kiinteistöpäälliköt sekä luonnollisesti eri järjestelmien käyttöönotto- ja ylläpitohenkilöstö sekä AV-ratkaisuiden tietoturvan kanssa työskentelevät.

Kurssin toteutustapa:
Koulutus on työpajamuotoista ja osallistujilla on oltava mukana oma tietokone langallisella verkkoadapterilla.

Huom.! Koulutuksen toteutustavasta johtuen osallistujamäärä on rajallinen (14 hlöä), jotta pystymme varmistamaan kurssin laadukkaan toteutuksen. Kurssi toteutuu, jos osallistujia on vähintään 10. Mahdollisesta peruuntumisesta tiedotamme ilmoittautuneille hyvissä ajoin erikseen.

Koulutuksen opettajana toimii Timo Hiekkanen.

Aika:

17. – 18.9.2024

Koulutus on kaksipäiväinen, sisältäen tunnin lounastauon.

Paikka:
Metropolia ammattikorkeakoulu – esitys- ja teatteritekniikka, Hämeentie 135 D

Kurssin hinnat 2024:
AVITA ry:n jäsenet 280 € + alv. 24 %
Muut osallistujat 410 € + alv. 24 %
Hintoihin sisältyy kahden koulutuspäivän tarjoilut.

Kurssin vastuullisena toteuttaja toimii AVITA ry sekä Avitan palvelutuotantoyhtiö Suomen Ammattiviestintä Oy. Kurssi toteutetaan yhteistyössä koulutuskumppanimme Metropolia ammattikorkeakoulun kanssa. Järjestäjä pidättää oikeuden muuttaa kurssin aikataulua sekä sisältöä.

Peruutusehdot:

Mahdollisesta peruutuksesta on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:

Ilmoittaudu mukaan  info@avita.org

*****

Koulutuksen ohjelma:

PÄIVÄ 1: IP-järjestelmien perusteet

  • Johdanto; tiedon mittayksiköt, tiedonsiirtonopeus, tallennuskapasiteetti
  • Verkkoliikenteen termit ja käsitteet; unicast, broadcast, multicast
  • Ethernet -verkon rakenne ja TCP/IP -malli (yksinkertaistettu OSI-malli)

o   Kaapelointi, liittimet, muuntimet, kytkimet, reitittimet

o   MAC-osoitteet, Spanning Tree, Trunk / Link Aggregation, Virtuaaliverkot (VLAN)

o   IP-osoitteet: IP-osoitteen muodostaminen ja maskin käyttö, DHCP palvelu. Aliverkot, CIDR, reititin

o   Kuljetuskerros: TCP ja UDP, portit ja palvelut

  • PoE: Power over Ethernet
  • Langattomat verkot (Wi-Fi)

PÄIVÄ 2: Kertaus ja sovellukset

  • Kertaus IP-osoitteista ja virtuaaliverkoista.
  • AV-sovelluksia IP-verkkoon: Osallistujien mielenkiinnon ja käytössä olevan ajan mukaan rakennamme ja testaamme Dante (audio), Valo-ohjaus (DALI, DMX, Artnet, SACN) tai Multicast streaming (video over IP) -järjestelmiä