Uusi kokoonpano, uusi puheenjohtaja

 

Avitan sääntömääräinen syyskokous päätti yhdistyksen uuden kokoonpanon marraskuussa, ja uusi hallitus järjestäytyi Zoom-etäkokouksessa tiistaina 12.1. Tuolloin hallitus valitsi joukostaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä päivitti työryhmänsä.

 

Caverionin Ossi Hakansuu piti pitkään hallussaan Avita ry:n puheenjohtajan kapulaa, ja teki sen varsin ansiokkaasti maailman myrskyistä huolimatta.

 

”Oli kunnia saada toimia Avitan hallituksen puheenjohtajana. Kiitän edellisiä hallituksia luottamuksesta ja toivotan menestystä uudelle kokoonpanolle! 

Kahden vuoden pestin aikana sain nähdä Avitan koko syklin, messuvuoden ja välivuoden. Messut jäikin päällimmäisenä mieleen hienona alan yhteen kokoavana tapahtumana. 

Uuteen hallitukseen saatiin jälleen alan kovinta osaamista. Erityisen hyvänä pidän puheenjohtajavalintaa – Vakkilainen luotsaa lokakuisen AudioVisual Expon varmoin ottein maaliin.

Kiitos vielä edelliselle hallitukselle ja Hennalle, oli hienoa saada työskennellä näin kovassa joukossa!”

 

Nyt kapula siirtyi tuoreisiin käsiin, Suomen Videoviestintä SVV Oy:n Mika Vakkilaiselle.

 

”Olen vetänyt oto SVV:tä reilut 20 vuotta. Päätyössäni Helsingin Messukeskuksen kiinteistö- ja tuotantojohtajana olen nähnyt AV-tekniikan määrän kasvun ja monipuolistumisen isoissa ja pienissä tapahtumissa. Haastavinakin aikoina audiovisuaalisille palvelulle on kysyntää ja uusia palveluja syntyy tiuhaan.

Aloitan innolla työskentelyn Avitan hallituksessa AV-alan kehittämiseksi ja uuden startin aikaansaamiseksi niin Avitan jäsenkunnassa kuin jäsenyrityksissäkin. Aion olla aktiivisesti mukana onnistuneen Audiovisual Expon toteuttamiseksi tulevan syksynä. Odotan mielenkiinnolla tutustuvani toimialaan nykyistä laajemmin ja verkostoituvani mahdollisimman monen kanssa.”

 

Toivottakaa tervetulleeksi myös muut uudet jäsenet, joista saamme vahvistusta ja energiaa Avitan toimintaan:

  • Jorma Saarikko, Pro Av Saarikko Oy
  • Pasi Latva-Käyrä, Tele-Tukku Oy
  • John Törn, Hansab Oy

Hallituksessa jatkaa Solja Nieminen (Genelec), Janne Auvinen (Verkatehdas), Jutta Telivuo (Äärinäköistys), Ahti Impola (Akun Tehdas) sekä viime vuonna mukaan liittyneet Risto Oinaala (varapuheenjohtaja), Markku Rantanen (Robert Bosch), Jarkko Loima (Riverside Solutions) ja Jouni Ikonen.

Ossi Hakansuun väistymisen lisäksi sanoimme hyvästit myös näille ammattilaisille: Juha Lindqvist (Kauko), Juho Hiidenmaa (Bright) ja Kimmo Merikivi (Seastone). Pitkälle emme heitä kuitenkaan päästä – asiantuntijoita ja aktiiveja tarvitaan aina eri työryhmissä!

 

Mitä vuoden 2021 agendalla sitten on, mihin uusi hallitus pääsee uppoutumaan?

Tärkein etappi on tietysti lokakuussa häämöttävä AudioVisual Expo. Jos pandemiatilanne on silloin jo parempi, meidän omista AV-messuista tulee ensimmäinen pitkiin aikoihin järjestetty AV-yleisötapahtuma. Ja me todellakin olisimme valmiita jo kohtaamaan toisemme! Lue myyntipäällikkö Ida Grönmanin kirjoittama juttu aiheesta.

Toinen ikävämpi aspekti tänä vuonna liittyy talouskuvioihin. Viime vuosi ei ollut Avitalle eikä sen jäsenille helppo. Onkin varauduttava siihen, että liikevaihtoihin sidotut jäsentuotot tulevat tippumaan. Haluamme tietysti pitää yhteisömme koossa vaikeista ajoista huolimatta, ja siihen tämä hallitus keskittää fokuksensa.

Työryhmät jatkavat toimintaansa samaan tapaan, niistä ja hallituksesta voi lukea lisää täältä.