Frankfurtin Prolight + Sound -messut järjestettiin jo vakiintuneeseen tapaan huhtikuun puolivälin tienoilla 10.-13.4.2018 yhtä aikaa Frankfurtin Musikmessen kanssa. Prolight + Sound profiloituu yhtenä näyttämö-, esitys- ja av-tekniikan johtavista kansainvälisistä ammattitapahtumista.

Mukana on mm. valaistuksen, efektien, äänituotannon, broadcast-teknologian, video- ja kuvaustekniikan sekä muiden av-teknologioiden tuotteita.

Uutuustuotteiden lanseerauksia nähtiin Prolight + Soundissa tänä vuonna runsaasti. Esimerkiksi saksalainen, valaistusratkaisuillaan maailmanmainetta niittänyt MA Lighting esitteli uuden grandMA3 -valokonsoliratkaisunsa ensimmäistä kertaa livenä  Prolight + Soundissa. Useammalla osastolla sekä messujen sisähalleissa että ulkotiloissa esiintynyt dB Technologies lanseerasi Prolight+Soundissa mm. VIO line array -kaiutinsarjansa uusimmat tuotteet. Line array SL-sarjalla oli liikkeellä myös d&b Audiotechnik. Brittiläinen Out Board esitteli uuden TiMax 500S-softan ja maanmiehensä Celestion esiintyi mm. uusilla kompressiokaiuttimilla.

Lisäksi huomio Prolight + Soundissa keskittyi vahvasti immersiiviseen teknologiaan kuten 3D- ja tilaääneen, holografisiin projektoreihin, 360 º filmeihin sekä lisättyyn ja virtuaaliseen todellisuuteen. Workshopit, demot, konsertit, luennot ja seminaarit täydensivät messuosastojen teknologiateemoja.

Kaiken kaikkiaan Prolight + Soundissa, Musikmessessä ja sen yhteyteen kuuluneessa huippuartisteja (mm. Dionne Warwick) esitelleessä Musikmesse Festivalissa oli mukana yli 90.000 vierailijaa 152 maasta. Näytteilleasettajia messuosastoineen oli paikalla 1.803 yhteensä 53 maasta.

Ensi vuonna Prolight + Soundin ja Musikmessen synergiaa vahvistetaan, ja molemmat messut järjestetään täysin yhtä aikaa 2.–5.4.2019.

Lisätietoja: www.pls.messefrankfurt.com

MesseFrankfurtFinland facebook sivut

Prolight+Sound facebook sivut