Tiedote 25.2.2020

Suomen johtava AV- ja esitysteknisten järjestelmien toimittaja Audico ostaa osan Bright Groupista

Liikevaihto ja henkilöstön määrä lähes tuplaantuvat – tavoitteena vahva kasvu Pohjoismaissa

Audiovisuaalisten ratkaisujen toteuttaja ja laitevalmistaja Audico ostaa Bright Group Oy:n installaatio-, maahantuonti- ja laitemyyntiliiketoiminnat Suomessa ja Ruotsissa. Yrityskauppa lähes kaksinkertaistaa Audicon liikevaihdon sekä vahvistaa merkittävästi sen osaamista ja markkina-asemaa kummassakin maassa. 

 – Yrityskaupan myötä osaamisemme vahvistuu merkittävästi ja pystymme tarjoamaan toimialan parasta palvelua kaikissa AV-, kommunikaatio- ja esitysteknisissä ratkaisuissa. Myös huolto- ja ylläpitopalvelumme vahvistuvat sekä Suomessa että Ruotsissa, ja pystymme paremmin vastaamaan asiakkaiden vaatimuksiin palveluliiketoiminnassa, painottaa Audico Holding Oy:n toimitusjohtaja Harri Leiva.

Nyt toteutettavassa yrityskaupassa Audico Holding Oy ostaa Bright Group Oy:ltä kaksi Suomessa ja neljä Ruotsissa toimivaa osakeyhtiötä. Suomessa toimivat yhtiöt ovat Bright Sales & Installation Oy ja Intersonic Oy ja Ruotsissa toimivat yhtiöt Bright Installation AB, Intersonic AB, Technovox AB ja Bright Sales & Distribution AB.

Audicon nykyinen noin 22 miljoonan euron liikevaihto nousee yritysoston myötä noin 40 miljoonaan euroon ja henkilöstömäärä 68 henkilöstä 133 henkilöön.

Tavoitteena kasvu Pohjoismaissa

– Yrityskauppa toteuttaa Audicon kasvustrategiaa vahvistamalla yhtiön markkina-asemaa ja laajentamalla markkina-aluetta Pohjoismaissa. Lisäksi tavoitteemme on kasvattaa Audicon kehittämien ja valmistamien Avec-äänievakuointijärjestelmien vientiä Ruotsiin ja muihin Pohjoismaihin, kertoo Harri Leiva.

Myös Bright Group:in toimitusjohtaja Patrick Svensk näkee yrityskaupassa monia etuja.

– Yritykset täydentävät toisiaan hyvin. Asiakkaat, yhteistyökumppanit ja henkilökunta hyötyvät näistä yritysjärjestelyistä ja palvelut ja tuotteet säilyvät korkeatasoisina ja asiakaslähtöisinä.

Lisätietoja:

Harri Leiva, toimitusjohtaja, Audico Holding Oy, p. +358 44 555 9093, harri.leiva@audico.fi

Patrick Svensk, President and CEO, Bright Group, p. +46 708660730, patrick.svensk@brightgroup.com

 

Audico on Pohjoismaissa toimiva, Suomen johtava vaativien audiovisuaalisten ratkaisujen ja palvelujen toteuttaja, laadukkaiden esitysteknisten AV-tuotteiden edustaja sekä ääni- ja äänievakuointijärjestelmien laitevalmistaja.   

Audicon tärkeimpiä kohteita ovat yritysten ja yhteisöjen auditoriot ja neuvottelutilat, hotellit, ravintolat, kauppakeskukset, liike- ja näyttelytilat, teatterit, koulut, kirkot sekä erilaiset liikunta- ja tapahtumatilat sekä risteilyalukset. Yli 30 vuoden kokemus, vakaa omistuspohja, vahva osaaminen ja jatkuva panostaminen tuote- ja palvelukehitykseen ovat menestyksemme eväitä. Audico-konserniin kuuluvat Audico Systems Oy, Audico Systems AB, Audico Technology Oy sekä LST Production Oy. Konsernin liikevaihto on ennen yrityskauppaa noin 22 miljoonaa euroa.www.audico.fi

Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa toimiva Bright Group Oy on Pohjoismaiden johtava tapahtumatekniikan tuotteita ja palveluita tarjoava yritys. Yrityksen liikevaihto vuonna 2019 oli 92 miljoonaa euroa. Yritys työllistää noin 360 ammattilaista, joista yrityskaupan yhteydessä 65 siirtyy Audicon palvelukseen. Yrityksen kaikki Rental liiketoimintayksiköt, Visual45 ja Norjan Installation ja Sales & Distribution jäävät osaksi Brightia ja toiminta jatkuu normaalisti. Vuonna 2011 perustetun Bright Groupin omistavat tytäryhtiöiden aiemmat omistajat yhdessä sijoitus- ja varainhoitoyhtiö CapManin kanssa. www.brightgroup.fi