AVITA on tapaamisessa ISE2017 -messuilla sopinut InfoComm International:in edustajien kanssa käynnistettävästä yhteistoiminnasta sekä yhteistoimintasopimuksen laatimisesta.

Sopimuksen mukaan AVITA tulee toimimaan Infocomm:in koulutus-, standardi- sekä pätevyysratkaisuiden kansallisena operaattorina. Yhteistoiminnan mukana AVITA sekä kotimaan AV-alan toimijat pystyvät toimimaan osana InfoComm -verkostoa ja tulemme näin tukeutumaan kansainvälisesti tunnustettuihin koulutus-, standardi- sekä pätevyysratkaisuihin.
Tulemme tiedottamaan asiasta tarkemmin vielä kevään aikana.

Ensimmäisessä vaiheessa muutos tulee vaikuttamaan erityisesti AV-urakointi, -suunnittelu ja -asiantuntijatehtävissä työskenteleviin, mutta myös valmistajat ja maahantuojat voivat hyödyntää Infocomm -toiminnan mahdollisuuksia. Lisäksi kaikki AVITA ry:n jäsenet tulevat saamaan siirtymäajan puitteissa myös Infocomm:in jäsenyyden.

Lisäksi yhteistoiminta antaa samalla hienon mahdollisuuden AV-alan valmistajille sekä paikallisille maahantuojille järjestää Suomessa pätevyyksien ylläpitoon liittyviä koulutuksia ja toimia näin osana Infocomm:in koulutus- ja pätevyysratkaisuja. Yhteistoiminta antaa kotimaan AV-oppilaitoksille sekä erityisesti AVITA ry:n koulutuskumppaneille mahdollisuuden toimia koulutuksien toteuttajina.

Yhteistoiminta Infocomm:in kanssa tulee näkymään aktiivisesti jo syyskuussa järjestettävien AV-messujen ohjelmassa sekä seminaari- ja koulutustarjonnassa.

Infocomm jäsenyys maksaa tällä hetkellä 400 euroa vuosi ja tavoitteena on yhteistyön kautta saada vuosimaksu edullisemmaksi Avitan jäsenyrityksille ja jatkossa mahdollisesti kuulumaan Avitan jäsenmaksuun. Toistaiseksi Infocomm jäseniksi ovat itse liittyneet 4 Avita ry:n jäsenyritystä.

Infocomm jäsenyys tarjoaa mm.

  • Suosituimmat koulutukset ilmaiseksi – hyviä meriittejä sekä henkilölle että yritykselle – osa webinaareina ja osa live koulutuksena
  • AV-alan standardeja ja suosituksia tukemaan toimintaa
  • Alennuksia mm kursseista/sertifikaateista(vai tutkinnoista), tutkimuksista, messuista/tapahtumista ja kirjoista.

Lisätietoja:

www.infocomm.org

Infocomm -asiantuntijapätevyyksiin (mm. CTS) liittyvät tutkintokokeet on jatkossa mahdollista suorittaa seuraavien paikkakuntien Person VUE -tutkintokeskusksissa:
Espoo, Turku, Joensuu, Kauhava sekä Kuopio