Finnsat Oy palkittiin vuoden digitaalisena eteläpohjalaisyrityksenä!


Kuva: yrityksen edustajat toimitusjohtaja Jarkko Kankaanpään johdolla palkinnon vastaanottamisen jälkeen Seinäjoella
(kuva:Finnsat Oy)

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin ICT-valiokunta on jo parina vuonna valinnut ja palkinnut vuoden digitaalisen eteläpohjalaisyrityksen kauppakamarin syyskokouksessa. Tämän tarkoituksena on nostaa esille hyviä esimerkkejä yrityksistä, jotka hyödyntävät ICT-ratkaisuja / digitalisaatiota omassa toiminnassaan.

Vuoden 2017 digitaalisena eteläpohjalaisyrityksenä palkittiin 14.11.2017 Finnsat Oy Seinäjoelta. Yrityksen juuret ovat 45 vuotta vanhat ja yritys oli lähes 10 vuotta osa Anviaa ja Elisaa, kunnes työntekijät ostivat liiketoiminnan Elisalta tämän vuoden alkupuolella. Yritys luonnehtiikin itseään 45 vuotta vanhaksi start-upiksi. Tämä 10 hengen yritys sai toiminnalleen hyvän startin jo olemassa olevista ja toimivista asiakassuhteistaan.

Finnsat on pitkään toiminut teknologiaratkaisujen edelläkävijänä ja palvelee edelleen asiakkaitaan ympäri Suomen. Tosin yritys voisi toimia melkeinpä millä toimialalla tahansa, mutta vuoden digitaaliseksi yritykseksi Finnsat nousi kuitenkin ennen kaikkea edistyksellisestä tavastaan hyödyntää markkinoinnissaan ja viestinnässään digitaalisia kanavia ja mahdollisuuksia. Yrityksen toimitusjohtaja Jarkko Kankaanpään mukaan digitalisaatio mahdollistaa myös pienelle yritykselle asioiden tekemisen nopeasti, ketterästi ja edullisesti. Käytännössä siis kaikki, mitä voidaan tehdä tietokoneella tai muuten digitaalisesti tehdään, jotta vältytään turhalta työtä ja manuaalisilta toistoilta, Kankaanpää jatkaa.

Yrityksen verkkokauppa kattaa noin 30% kaikesta myynnistä ja markkinoinnissa hyödynnetään niin hakukonemarkkinointia ja -optimointia, sosiaalisen median kanavia kuin perinteisempää sähköpostimarkkinointiakin. Ja kuten asiaan kuuluu, eri kanavien toimintaa mitataan ja analysoidaan tarkasti, jotta niistä saadaan paras tehokkuus.

Taustatietoja:
– keväällä 2017 paikalliseen omistukseen palannut Finnsat Oy toimi aikaisemmin Anvia TV:nä, osana ELISAa
– yritys on harjoittaa antenni-, tele-, ICT- ja AV-järjestelmien maahantuontia sekä tukkuliiketoimintaa
– yrityksen kotipaikka on Seinäjoki, mutta yrityksellä on paikallinen konttori myös Helsingin Ilmalassa
– AV-alan ratkaisuista yritys tuo maahan ja markkinoi mm. digital signage -järjestelmiä, sähköisen paperin ratkaisuja sekä broadcast -ratkaisuja
– yritys työllistää 10 henkeä
– yrityksen liikevaihto on n. 2M€ (aloittanut 05-2017)

Lisätiedot:
www.avita.org/yrityshakemisto/maahantuonti-ja-laitekauppa/finnsat-oy

Asiasta uutisoi: Etelä-Pohjamaan kauppakamari