Alkuperäinen tiedote on julkaistu osana AV-messuihin liittyvää tiedottamista 20.9.2017

 

AVITA logo+liikennemerkki

 

Suomen ensimmäiset Audiovisual Awards -palkinnot jaetaan ensi tiistaina – Palkittavina parhaat kohteet, tekijät sekä mittava elämäntyö!

Suomen ensimmäiset Audiovisual Awards -palkinnot jaetaan tiistaina 26. syyskuuta. Palkintoja jaetaan kaikkiaan neljä, ja palkintoluokkina ovat vuoden AV-kohde, AV-tuotanto, AV-avaus ja AV-kouluttaja. Näiden lisäksi myönnetään elämäntyöpalkinto henkilölle, jonka työura on jättänyt merkittävän jäljen AV-alaan, yhteistoiminnan, projektien, liiketoiminnan, tuotekehityksen tai toimialan yleisen kehittymisen näkökulmasta.

Audiovisual Awards -palkinnot myöntää AV-alan tekniikan, palveluiden ja asiantuntijoiden kattojärjestö, Avita ry. – Olemme jo pitkään suunnitelleet tapaa, jolla voisimme jakaa tunnustusta alamme huippuosaajille, kertoo Avitan toiminnanjohtaja Timo Tuominen. – Avita täyttää nyt 30 vuotta, joten oli luontevaa käynnistää juhlan kunniaksi myös uudenlaisten vuosittaisten palkintojen jakaminen.

Vuoden AV-kohteeksi ovat ehdolla Muusikkojen liiton G Livelab, Helsingin Kaupunginteatterin teatteritekniikan peruskorjaus ja uudistus sekä Lahden radio- ja TV-museon näyttelyn esitysratkaisut.

Vuoden AV-tuotannoksi ovat ehdolla Kansalaistorin Uuden vuosisadan bileiden tapahtumatuotanto Helsingissä, Profeetat-konserttikiertueen tekninen toteutus sekä suomalaisten tekemä St. Petersburg International Economic Forum -tapahtuman tekninen toteutus Pietarissa.

Vuoden AV-avaus-luokassa ehdolla ovat Roudarien pikkujoulut, Trail Systems -kaluston ja resurssienhallintaohjelmisto sekä Wavetool – langattomien järjestelmien ohjaus ja valvontaohjelmisto.

Neljäntenä palkintoluokkana on Vuoden AV-kouluttaja, johon ovat ehdokkaina Kimmo Karjunen, Solja Nieminen ja Reima Saarinen.

Voittajat valitsee palkintoraati, johon kuuluvat puheenjohtajana Suomen Kansallisoopperan tuotantojohtaja Timo Tuovila sekä jäseninä lehtori Jyrki Sinisalo Metropolia Ammattikorkeakoulusta, tekninen tuottaja Johanna Haapajärvi RMC Light & Sound Oy:stä, creative director Mikko Linnavuori Bright Finland Oy:stä, esitystekniikka suunnittelija Timo Muurinen Granlund Oy:stä ja palkintoraadin sihteeri Timo Tuominen Avita ry:stä.

Audiovisuaalinen ala on noussut muutamassa vuosikymmenessä mittavaksi liiketoiminnaksi maassamme. Ala työllistää satoja ihmisiä, ja sen vuotuinen liikevaihto on jo noin 600 miljoonaa euroa. AV-alan palkinnot jaetaan Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Avita AudioVisual Expo -messuilla. Kyseessä on Pohjois-Euroopan suurin audiovisuaalisen alan ammattitapahtuma.

Avita ry: www.avita.fi
AVITA – Audiovisual Expo: www.audiovisualhelsinki.fi


Lisätiedot medioille:

Timo Tuominen, Avita ry:n toiminnanjohtaja
puh. 050 315 2204 / timo.tuominen@avita.fi
www.avita.fi

******

Avita – Audiovisuaalinen toimiala ry
on valtakunnallinen toimialaliitto yrityksille, organisaatioille ja henkilöille, jotka suunnittelevat, valmistavat, maahantuovat, myyvät ja asentavat laitteita sekä järjestelmiä audiovisuaaliseen ammattikäyttöön tai tuottavat palveluita ja koulutusta tekniikan sekä tapahtumatuotannon alueella.

Lataa varsinainen tiedote liitetiedostona:
www.avita.org/wp-content/uploads/2017/09/AVITA_lehdistötiedote_20092017.pdf