fbpx
Julkaistu  13.09.2017

AudioVisual -blogi: Te olette väärässä / Head of Sales Juho Hiidenmaa – Bright Finland

AudioVisual -blogi tarjoaa AVITA – AudioVisual Expo -messutapahtuman näytteilleasettajille sekä asiantuntijoille mahdollisuuden julkaista ajatuksiaan AV-alan ajankohtaisista asioista, ratkaisuista sekä tarjonnasta.

Julkaisusarjan toisessa blogikirjoituksessa Bright Finlandin Juho Hiidenmaa avaa ajatuksiaan tapahtumatilojen toimivuudesta ja käyttäjälähtöisyydestä.

Te olette väärässä

Bright Finland tekee tapahtumien teknistä suunnittelua ja toteutusta – yli kolmetuhatta kertaa vuodessa. Jos tämä kirjoitus saa AV-asennuksia suunnittelevissa ja toteuttavissa ihmisissä muutosta aikaan ja nesteet liikkeelle, meidän liiketoimintamme kärsii.

Suomi on täynnä tiloja, jotka on rakennettu ihmisten kohtaamisia varten. Tilojen tekninen taso on kirjava: joukkoon mahtuu myös epäonnistuneita ratkaisuja.

Ongelma koskee myös palveluiden tavallisia käyttäjiä, keikkavieraista kokouskävijöihin: ääni ei kuulu, online-palavereiden yhteydet pätkivät, tietokoneen kuvat eivät näy ja mikrofonit ovat käyttötarkoitukseen sopimattomia ja hankaliaMikäli esiintyjän kokemus tapahtumatilan teknisistä järjestelmistä on perustaidoillakin tämä, on vaikeaa tehdä veret seisauttavaa esitystä. Jos viesti katoaa esiintyjän epävarmuuteen tai kokousten sisällön epäselvyyteen, hukataan paitsi esiintyjän, myös kuulijan aikaa.

Epäonnistumisiin löytyy yhtä monta syytä, kuin on selitystäkin. Minä väitän, että syy ei ole ainoastaan taloudellisissa seikoissa. Kyse on ennemminkin kykenemättömyydestä käyttäjälähtöiseen suunnitteluun, sekä tilojen käyttöön liittyvästä ymmärtämättömyydestä. Usein myös dokumentointi ja laitteita käyttävien henkilöiden koulutus jää puutteellisiksi. Lisäksi ketju suunnittelusta toteutukseen on sekava ja sitä ei valvota alusta loppuun.

On helppoa innostaa asiakasta erilaisiin mikrotason näpräyksiin ja samalla jumittua omaan, korkean taitotason tuomaan kuplaan ja varmistaa projektin maksimaalinen kate hyödyttömällä raudalla. Vaihtoehtoisesti alkuperäinen suunnitelma on muuttunut joksikin aivan muuksi heikosti laadituilla tarjouskilpailuilla, missä urakan on saanut halvin tarjoaja, joka on uskaltanut vaihtaa pyydetyn kokonaisuuden tilalle rimaa hipovan ”kokonaisuuden”.

Olisiko meidän sittenkin syytä keskittyä hyvän, laadukkaan ja kustannustehokkaan perustason rakentamiseen – sen sijaan, että tuottaisimme monimutkaisia, halpoja ja epävarmoja ratkaisuja? Ehkä meidän kaikkien olisi toisinaan syytä palata tavallisen kuolevaisen tasolle ja ottaa tästä arvokasta oppia. Todella: oppia jotakin, ei vain olettaa.

Pätemisen sijasta meidän olisi syytä hakea käytännön kokemusta ja elintärkeää oppia esiintyjiltä, kokousisänniltä, sihteereiltä ja assistenteilta. Jalkautua sen tavallisen kansan pariin, jolle jopa erilaisten projektorien liittimet aiheuttavat eniten harmia ja ongelmia – haastatellen ja konsultoiden niitä henkilöitä, jotka näitä tiloja ammatikseen käyttävät. 

Kehitystä ei ole syytä pysäyttää, vaan ennemminkin vauhdittaa. Meidän tulee kuitenkin osata valita ne tuotteet, jotka todella toimivat muuallakin kuin myyntipuheissa ja haavekuvissamme. Lisäksi on syytä kantaa vastuuta, että heikosti laadittujen tarjouskilpailujen porsaanreikiä ei käytetä hyväksi tekemällä suunnitellusti sekundaa euron kiilto silmissä, keskitytään parantamaan laatua ja pitkiä asiakassuhteita.

Yksinkertaisuus on kaunista. Sen kerran, kun tilaan halutaan jotakin tavallisuudesta poikkeavaa, voivat ammattilaiset hoitaa kokonaisuuden vuokrakalustolla, käyttäen hyväksi havaittua ja laadukasta perusjärjestelmää.

Kirjoittaja:
Juho Hiidenmaa / Head of Sales työskentelee Bright Finlandilla tapahtumatekniikan ja -tuotantojen parissa

Tausta:
AudioVisual -blogi tarjoaa AVITA – AudioVisual Expo -messutapahtuman näytteilleasettajille, kumppaneille sekä asiantuntijoille mahdollisuuden julkaista ajatuksiaan AV-alan ajankohtaisista asioista, ratkaisuista sekä tarjonnasta.

Etsitkö lisää luettavaa? – Nämä voisivat kiinnostaa sinua.

Ajankohtaista Tapahtumat Uutiset

Avita ry | Music x Media AV-alan minimessu by Avita 4.10.2024

Music x Media ja Avita Audiovisuaalinen toimiala ry järjestävät yhteistyössä AV-alan minimessun Music x Media -ammattilaistapahtuman yhteyteen, johon kutsutaan Avitan jäsenyrityksiä näytteilleasettajiksi.

Julkaistu  17.06.2024

Ajankohtaista Artikkelit Tapahtumat Uutiset

Kutsu Avitan kevätkokoukseen to 16.5.2024

Ilmoittaudu mukaan Avitan sääntömääräiseen kevätkokoukseen torstaina 16.5.2024 klo 15 alkaen.

Julkaistu  16.04.2024

Liity jäseneksi

AVITA ry:n jäseneksi voivat päästä tahot/organisaatiot sekä henkilöt, jotka toimivat AV-alalla.

Lue jäsenyydestä ja liity

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

Tilaamalla AV-alan yleisen uutiskirjeen varmistat ajankohtaisien tietojen saatavuuden!

Tilaa uutiskirje