AudioVisual -blogi

Saatko AV-kalustostasi täyden hyödyn?

Investoinnit voivat ratkaista koko yrityksen olemassaolon. Onnistuneet investoinnit vievät yrityksiä menestykseen, kun taas epäonnistuneet tai väärin ajoitetut investoinnit saattavat kaataa yrityksiä. AV-kalustoon tehdyt investoinnit eivät ole poikkeus. Systemaattisella kalustonhallinnalla voit pienentää riskiä vääriin investointeihin ja samalla varmistaa, että kalustosi pysyy kunnossa ja tuottaa koko elinkaarensa ajan.

Käyttöaste tappiin

Kalusto on hankittu käyttöä varten ja varastossa lojuva laitteisto ei tuota yhtään mitään. Kaluston tehokas käyttö vaatii, että seuraat kaluston varausmääriä tarkasti ja tiedät, missä kalusto sijaitsee ja miten kalustoa käytetään. Saat nostettua kaluston käyttöastetta varmistamalla, että kaikki kalustoa käyttävät henkilöt ovat tietoisia saatavilla olevasta kalustosta. Arvokkaita laitteita jää varmasti käyttämättä, jos henkilöstö ei edes tiedä niiden olemassaolosta. Kaluston käytöstä koottu tieto palvelee myös investointisuunnittelua. Se kertoo, mitä todellisuudessa käytetään, ja mitä ei. Vähälle käytölle jäänyttä kalustoa ei kannata uusia.Tehosta kalustovuokrausta ja tuotantojen myyntiä
Vuokraatko kalustoa asiakkaillesi? Siinä tapauksessa kaluston seuranta, käyttöasteen ja sijoitetun pääoman optimointi ovat yrityksesi kriittinen menestystekijä.Myynnin ja tuotannon saumaton yhteistyö on äärimmäisen tärkeää tehokkaassa kalustovuokraustoiminnassa. Kun näiden osastojen välinen kommunikaatio toimii, on helppo varmistaa, että tarjoukset ja toimitukset vastaavat toisiaan. Samalla voidaan pitää huolta että kalusto palautuu viimeistä johtoa myöten takaisin ja laskut lähtevät silloin kun pitää.Pidä kalusto suorituskykyisenä
Kaikille kalustoaan rakastaville AV-alan ammattilaisille on itsestään selvää, että kalustosta pidetään hyvä huoli. Ennakoivalla ja järjestelmällisellä huoltosuunnittelulla varmistat, että kalusto huolletaan tasaisin väliajoin. Mitä pidempään kalusto on huoltamatta, sitä lyhyemmäksi sen elinkaari jää, ja taas heikkenee kaluston tuottavuus.Kun jokin laite rikkoutuu, on ensiarvoisen tärkeää, että tieto siitä saadaan lähetettyä vastuuhenkilöille heti, jotta korjaustoimenpiteet voidaan aloittaa nopeasti. Rikkoutuneesta laitteesta on myös syytä välittää tieto seuraaville varaajille tai vuokraajille jotta he osaavat valmistautua korvaamaan tarvittaessa viallisen laitteen.

Monesti laitteisiin myös sisältyy lakisääteisiä velvollisuuksia säännöllisistä huolloista tai tarkastuksista. Ennakoivalla huoltosuunnittelulla varmistat, että lakisääteiset huollot tulee tehtyä ja kaluston käytön katkokset jäävät lyhyiksi.

Tee investointipäätökset faktoihin perustuen
Kalustonhallintajärjestelmän avulla saat koottua kaikki kalustoon liittyvät tiedot investointipäätösten tueksi. Tärkeimpiä tietoja ovat kaluston lainausmäärät, sijoitetun pääoman tuotto, huoltohistoria kustannuksineen sekä todellinen käyttöikä, joka voi poiketa merkittävästi laitteen kirjanpidollisesta poistoiästä.

Kalustonhallintajärjestelmällä saat myös täyden näkyvyyden kalustoosi, joka auttaa optimoimaan kaluston käyttöä ja välttämään turhia hankintoja, kun korvaavien tuotteiden etsiminen on helppoa. Faktoihin perustuva investointisuunnittelu luo tukevan kivijalan AV-kaluston tehokkaalle käytölle.

Pysähdy siis hetkeksi miettimään, tuottaako AV-kalustosi parhaalla mahdollisella tavalla. Pohdintojesi päätteeksi suosittelen vielä vierailemaan osoitteessa kalustonhallinta.fi ja tutustumaan Trailiin.

Kirjoittaja:
Antti Kirmanen / Trail Systems Oy

Tausta:
AudioVisual -blogi tarjoaa AVITA – AudioVisual Expo -messutapahtuman näytteilleasettajille, kumppaneille sekä asiantuntijoille mahdollisuuden julkaista ajatuksiaan AV-alan ajankohtaisista asioista, ratkaisuista sekä tarjonnasta.