Tapahtuma-, esitys- ja av-teknologian tärkeimpiin kuuluva kansainvälinen ammattitapahtuma eli Frankfurtin Prolight + Sound -messut jouduttiin ensin siirtämään tutusta ajankohdastaan myöhemmälle toukokuuhun koronavirustilanteen vuoksi. Nyt tapahtuma on kuitenkin peruttu kokonaan (Messe Frankfurtin tiedote 13.3.2020) tältä vuodelta. Uudet päivämäärät ovat 13-16.4.2021.

Messe Frankfurt on seurannut koronavirustilannetta tiiviissä yhteistyössä Frankfurtin alueen terveysviranomaisten kanssa.

Katso lisätietoja tapahtuman sivuilta

—–

Messuilla on esillä uusinta teknologiaa sekä mielenkiintoista asiantuntijaohjelmaa ja vaikuttavia demoja.

Prolight+Soundissa on mukana laitteita ja teknologiaa aina ääni-, valo- ja teatteritekniikasta AV-, televisio- ja radioteknologiaan, immersiivisiin ratkaisuihin, AVoiP-tekniikkaan ja järjestelmäintegraatioon saakka. Paikalle odotetaan noin 1.000 kansainvälistä näytteilleasettajaa, jotka levittäytyvät teemoittain Frankfurtin messukeskuksen länsiosien uusiin moderneihin halleihin.

Tulossa on tapahtuman 25-vuotisjuhlavuosi, ja sen kunniaksi Prolight + Sound on aloittanut yhteistyön broadcast- ja mediateknologioiden kansainvälisen järjestön IABM:n kanssa. IAMB:n yritysjäseniä nähdään varsinaisten messuosastojen lisäksi myös erityisellä IABM-alueella hallissa 11.0.  IABM myös osallistuu Prolight + Soundin oheisohjelmaan tarjoamalla luentoja ajankohtaisista aiheista. Teemoina ovat mm.  IP-pohjaiset lähetysteknologiat, erilaisten AV-laitteiden yhteentoimivuus ja mediateknologioiden standardit ja trendit.

Prolight + Soundin konferenssiohjelmaan kuuluu lisäksi aiheita mm. esitysteknologia-alan koulutuksesta, standardisoinnista, tapahtumaturvallisuudesta sekä immersiivisistä ja muistakin tulevaisuuden teknologioista.

prolight+sound 2019 @ Jochen Günther / Messe Frankfurt

Halli 8.0:n PROAudio alueella on tarjolla käytännönläheistä tietoa miksauksesta, äänityksestä ja masteroinnista.  Esimerkiksi Sound&Recording loungessa on mahdollista vaihtaa ajatuksia menestyneiden tuottajien ja äänisuunnittelijoiden kanssa ja osallistua alaan liittyviin workshoppeihin. Audio Maker Square’n työpajaan osallistuvat voivat jopa rakentaa oman audiolaitteiston.

Yksi Prolight + Soundin kohokohdista ja sen olennainen osa ovat demoareenat, joilla tuotteiden äänentoisto-ominaisuuksiin on mahdollista tutustua aidossa ympäristössä. Messujen ulkoalueella sijaitseva Live Sound Arena esimerkiksi tarjoaa samanlaisen äänikokemuksen kuin suurten areenoiden konsertit ja tapahtumat.

Prolight + Sound menee osittain päällekkäin Frankfurtin Musikmessen kanssa, ja messuvieraat pääsevät yhteisten päivien ajan molempiin tapahtumiin samalla lipulla. Nyt uutuutena Prolight + Sound tarjoaa tavallista edullisemman Super Early-Bird -vierailulipun kaikille, jotka ovat ostaneet lippunsa viimeistään 1.2.2020 mennessä. Päivälipun saa siihen mennessä ostettuna 29 eurolla ja kokoaikalipun 39 eurolla. Messuliput voi ostaa etukäteen messujen lippukaupasta www.visitortickets.messefrankfurt.com Etukäteen hankitut messuliput toimivat myös matkalippuina Frankfurtin julkisessa liikenteessä messupäivien ajan.

Lisätietoja osoitteesta www.pls.messefrankfurt.com sekä Messe Frankfurtin Suomen edustajalta Messeforumilta, info@messeforum.fi