AVITA ry:n sääntömääräinen syys- ja vaalikokous 2020 kokoontui torstaina 19.11.2020 Messukeskukseen. Sadalle hengelle sopivaan auditorioon luotiin hyvät turvavälit noin kymmenelle hengelle, ja loput kaksikymmentä osallistujaa valitsivat etäyhteyden.

Ennen virallista osuutta kuultiin kuulumiset Messukeskuksesta ja AudioVisual Expo 2021 myynnistä. Riikka Telin ja Ida Grönman totesivat, että messujen toteutuminen näyttää ensi vuoden lokakuussa erittäin todennäköiseltä. Koska nykytilanteessa messuihin sitoutuminen saattaa olla haasteellista, osallistumisehtoja on hieman kevennetty, mikäli messut sattuisivat pandemiatilanteen vuoksi siirtymään. Lue lisää messuista täällä.

Puheenjohtaja Ossi Hakansuu kertasi myös Avitan kuulumiset. Vuosi on ollut varsin rankka sekä Avitalle itselleen että sen jäsenille. Pitkään suunniteltu Avita AV Road Show sekä joitain muita tilaisuuksia jouduttiin siirtämään ja lopulta perumaan.  Taloudellinen tilanne on kuitenkin niin hyvä kuin se messujen välivuotena voi olla, ja jäsenten eroamisia on vain muutama enemmän kuin uusia liittymisiä. Avita on tullut jäseniään vastaan antamalla runsaasti lisäaikaa jäsenmaksujen suorittamiseen.

Virallinen kokous ja oleelliset päätökset

Sääntömääräinen kokous päätti toimintavuoden 2021 toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta, valitsi hallituksen kaudelle 2021 (-2022) ja runnoi läpi myös yhden sääntömuutoksen.

1.Toimintasuunnitelma 2021

Ensi vuoden to-do-listalla on mm.

 • Messut ja AV Awards – tehdään hienot messut, joissa huippuohjelmaa ja (viimeinkin) kohtaamisia
 • Mahdollinen yhteistyö Tapahtumateollisuus ry:n kanssa – keskusteluyhteys on jo olemassa.
 • Varautuminen mahdollisesti laskeviin jäsentuloihin – rankka vuosi romahduttaa liikevaihtoja
 • Uudenlaiset koulutukset ja mahdollinen Avita-portaali – uusia tuulia etuihin ja markkinointiin
 • Avitan kiertokoulu – uusi koulutushanke, jossa on jo kääritty hihat

Jarkko Loima esitteli Avitan kiertokoulu -suunnitelmaa tarkemmin, ja keskustelua käytiin mm. sen kohderyhmistä, rahoituksesta ja kuluista.

Ensi vuoden tulo- ja menoarviosta todettiin, että budjetin ennustaminen vuodelle 2021 on ollut erityisen haastavaa, ja ennuste lähentelee varovaista realismia. Esimeriksi jäsentulot mitä luultavimmin tippuvat, koska jäsenmaksujen suuruus perustuu liikevaihtoon. Jäsenluokkien jäsenmaksut päätettiinkin pitää samansuuruisina kuin tänä vuonna (ja parina edellisenä vuonna). Niihin pääsee tutustumaan tarkemmin täällä.

2. Uutta verta hallitukseen

Todettiin, että hallituksessa on hyvä olla 12 henkilöä, jotta projekteihin ja työryhmiin riittää jatkossakin käsipareja.

Avita ry:n jäsenkuntaa edustamaan hallitukseen kaudelle 2021 (-2022) valittiin neljä uutta henkilöä:

 • Mika Vakkilainen, Suomen Videoviestintä SVV Oy
 • Pasi Latva-Käyrä, Tele-Tukku Oy
 • Jorma Saarikko, Pro AV Saarikko Oy
 • John Törn, Hansab Oy

Heille lämpimästi tervetuloa mukaan toiminnan ytimeen!

Lisäksi hallitustyötä jatkavat:

 • Solja Nieminen, Genelec Oy
 • Jutta Telivuo, Äärinäköistys Oy
 • Ahti Impola, Aku’s Factory Oy
 • Janne Auvinen, Verkatehdas Oy
 • Markku Rantanen, Robert Bosch Oy
 • Jarkko Loima, Riverside Solutions Oy
 • Jouni Ikonen, henkilöjäsen
 • Risto Oinaala, kunniajäsen

Tiettävästi kokouksessa hihkaistiin ääneen, että ”siinä on melko komea joukko osaajia!”.

Nykyisestä hallituksesta väistyvät Ossi Hakansuu (pj), Kimmo Merikivi (varapj), Juha Lindqvist sekä Juho Hiidenmaa ovat todenneet, että eivät jätä uutta hallitusta pulaan, vaan toimivat mielellään perehdyttäjinä ja asiantuntijoina tärkeissä työryhmissä jatkuvuuden takaamiseksi.

Kaikenlainen jäsenkunnan aktiivisuus on aina tervetullutta – ei tarvitse istua hallituksessa ollakseen mukana. Voit olla yhteydessä hallituksen jäseniin, jos haluat laittaa kortesi kekoon ja verkostoitua tämän porukan kanssa.

3. Sääntömuutoksella selkeämmät sävelet

Avitan nykyiset säännöt löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Kolmannessa kohdassa sanotaan, että ”Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluvat syyskokouksessa valitut varsinaiset jäsenet.”

Lause on aiheuttanut hämmennystä jo useampien hallituskausien ajan, joten sen muokkaaminen koettiin tarpeelliseksi tulevien väärinkäsitysten välttämiseksi. Sana ”varsinaiset” tulkitaan nimittäin aika-ajoin viittaavan jäsenluokkiin, vaikka säännössä ei olekaan siitä kyse.

Pitkän keskustelun jälkeen päätettiinkin tehdä PRH:lle muutosehdotus, jossa kyseinen sana yksinkertaisesti napataan pois.

 • Nykyinen versio: ”Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluvat syyskokouksessa valitut varsinaiset jäsenet.”
 • Muutos: ”Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluvat syyskokouksessa valitut jäsenet.”

Tuhannet kiitokset kaikille osallistujille!

Jos sinulla on kysyttävää, käänny rohkeasti puoleemme: info@avita.org.