Kuka olet?

Markus Pirttijärvi Filmlike Oy.

Toimin yrityksen teknisenä tuottajana. Vastaan pääasiassa monikameratuotannoista ja tapahtumista. Työnkuvani on suppeasti sanottuna laaja 🙂 Hoidan tapahtumien toteutuksen A:sta B:n kautta pisteeseen Ö.

Miten ja miksi päädyit AV-alalle?

Olen soittanut rumpuja koko ikäni ja siitä on kehittynyt kiinnostus äänitekniikkaan. Matka  äänitekniikasta muuhun tekniikkaan on luonnollinen osa jatkumoa. Työskenneltyäni vuoden verran alalla päätin syventyä aiheeseen lisää opiskelun kautta. Se oli hyvä päätös. Harrastuksesta on tullut ammatti, josta saa toimeentulon lisäksi myös hyvän mielen.

Kerro jotain työstäsi ja mitä siinä rakastat?

Työni on hyvin monipuolista ja sopivalla tavalla haastavaa. Tilanteet vaihtuvat nopeasti ja se sopii luonteelleni paremmin kuin hyvin. Ongelmien ratkaisu on tässä duunissa peruskauraa ja sen niittäminen oikeilla työkaluilla ja asenteella on suoraan sanottuna nautinnollista.

Mikä ajankohtainen asia AV-alalla inspiroi sinua juuri nyt?

Sanomattakin on selvää, että pandemia muutti pelin. Hybriditapahtumat ovat tulleet jäädäkseen ja siinä vihkossa riittää sivuja käännettäväksi. Uskon, että mm. interaktiivisuuden saralla olemme vasta alussa.

Mitä odotat seuraavilta messuilta?

Erityisesti odotan Intersonic Oy:n Antti Rintamäen “Hybriditapahtumat nykyhetkessä ja tulevaisuudessa” -luentoa sekä tutustumista valosuunnittelija Janne Koivulehdon “Työuupumus AV-alalla”-opinnäytetyöhön.

Jokin hauska muisto Audiovisual Exposta?

Sain skumppapullon lahjaksi hyvin tehdystä työstä SVV/ AVITA päälavan kuva-teknikkona.

Kiitos Markus! Nähdään messuilla!

 

Lue kaikki supersankaritarinat täältä