fbpx

AVITA ry:n hallitus

AVITA ry:n hallitus ja hallituksen työryhmät

AVITA ry:n HALLITUS

AVITA ry:n hallituksen toimenkuva yleisesti:

 • Hallituksen jäsen on innostunut ja valmis antamaan aikaansa yhteiselle hyvälle
 • Hallituksen tehtävä on toimeenpanna yhdessä sovittuja tehtäviä jäsenistön hyväksi
 • Hallitus valvoo ja ohjeistaa toiminnan toteuttajia ja tuottajia.
 • Sovitaan mitä tehdään ja tehdään mitä sovitaan
 • Priorisoidaan ja pidetään aikatauluista kiinni
 • Kunnioitetaan toistemme aikaa
 • Keskustellaan -> päätetään -> toteutetaan!

AVITA ry:n hallituksen jäsenet sekä työryhmien mahdolliset asiantuntijajäsenet noudattavat työskentelyssä aina järjestön kilpailuoikeudellisen ohjeen periaatteita. AVITA ry:n hallitus on hyväksynyt ohjeen käyttöön vuonna 2017.

AVITA ry:n kilpailuoikeudellinen ohje

HALLITUKSEN JÄSENET KAUDELLA 2024

AVITA ry:n hallitus on valinnut joukostaan puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajan ja muodostanut työryhmät järjestäytymiskokouksessaan 9.1.2024.

Hallituksen puheenjohtaja (2022-)
Yrittäjä Jarkko Loima, Riverside Solutions Oy 

”Olen vahvan teatteritekniikkataustan omaava ohjelmistoalan ja osaamisen johtamisen insinööri Pohjanmaalta. Avitan hallituksessa edustan ohjelmistoalan mikroyrittäjyyttä. Hallituksessa työskentely merkitsee minulle mahdollisuutta edistää alan toimijoiden yhteisiä intressejä kaupan, koulutuksen, teknisen kehityksen ja kansainvälistymisen tiimoilta. Edellä mainituista erityisesti AV-alan koulutuksen kehittäminen on lähellä sydäntäni AVITAn hallituksessa.”

Hallituksen varapuheenjohtaja (2022-)
Av-asiantuntija Timo Pirttimaa, A-Insinöörit Suunnittelu Oy

 

Hallituksen muut jäsenet:

Head of Sales Ahti Impola, Akun Tehdas  (2019-)

”Olen toiminut AV-alalla 1980-luvun alusta. Olen työskennellyt AV-asentajana, elokuvakoneenhoitajana, tuhansien keikkojen miksaajana, äänitysstudioasennuksissa, äänityksissä ja tv-tuotannoissa, teknisissä tuotannoissa ja tapahtumien suunnittelussa. Nykyisin toimin Akun Tehtaan myyntijohtajana.

Teemani Avitan hallituksessa on yhdessä tekeminen, tapahtumien turvallinen toteuttaminen, verkostot ja kumppanit. Tavoitteenani on hyvien käytäntöjen jakaminen sekä koulutusten mahdollistaminen ja tiedotus.”

Myyntipäällikkö Markku Rantanen, Robert Bosch Oy (2020-)

”Työskentelen Robert Bosch Oy:llä Building Technologies -toimialan myyntipäällikkönä. Vastaan äänentoisto- ja konferenssilaitteista, joiden parissa olen Boschilla työskennellyt vuodesta 2000. Samalla alalla olen kaikkiaan toiminut jo yli 30 vuotta.

Haluan Avitan hallituksen jäsenenä erityisesti edistää äänievakuointikoulutusta. Lisäksi haluan, että Avita tiivistäisi yhteistyötä STUL:n ja NSS:n kanssa.”

Toimitusjohtaja ja yrittäjä Pasi Latva-Käyrä, Tele-Tukku Oy (2021-)

Kiinnostukseni AV-alaan alkanut jo 90-luvulla. Vahva kokemus kaapeleista, liittimistä ja välijohdoista. Nyt noin kymmenen vuoden ajan myös mukana myös AV-laitteet, extenderit, jaot, kytkimet, matriisit ym. Ala menee hurjaa vauhtia eteenpäin, onneksi. Työni on monipuolista ja uskon että siitä on apua myös Avitan hallituksessa.

Avitassa haluaisin ottaa mukaan myös muunlaisia markkinointikanavia kaikille yhdistyksen jäsenille.  

Toimitusjohtaja Jorma Saarikko, Pro Av Saarikko Oy (2021-)

Olen toiminut vuodesta 1980 AV- alalla. Aloitin Kruunuradio Oy:ssä myyjänä ja asentajana, sittemmin perustin sinne video-, käytettyjen laitteiden- ja autohifimyymälät ja lopuksi yrityspalveluliikkeen.

12 vuoden jälkeen perustin oman AV-yrityksen, Pro Av Saarikko Oy. 2000-luvulla päätin keskittyä pelkästään Mediataiteen teknistämiseen. Nykyään olemme pohjoismaiden johtava Mediataiteen teknistäjä, ja liikevaihdosta tulee noin 65 % maailman laajuisesti, asiakkaita on 72 maassa ja olemme kehittäneet muun muassa kansainväliseen käyttöön 4G-etähuolto/valvonta/lataus ja käyttöpalvelun asiakkaillemme.

Avitassa pyrin helpottamaan ja auttamaan jäsenyritysten taloudellisia ja tuotannollisia mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä myöskin kansainväliseen kauppaan. Yhteistyön ja tekemisen voimalla eteenpäin!

Head of sales Juha Lindqvist, Kauko Oy (2022-)

Sales Manager – AV Installation, Sami Mäkinen, Genelec Oy (2023-)

”Olen työkennellyt Genelecillä erilaisissa tehtävissä yli 15 vuoden ajan ja nähnyt alan kehittymistä sekä ammattiaudion-, kuluttajapuolen-, että AV-liiketoiminnassa. Viimeiset seitsemän vuotta olen keskittynyt Genelecin AV-liiketoiminnan kehittämiseen globaalisti. Nyt olen palannut ns. juurilleni ja liittynyt jälleen Suomen myyntitiimiin vastuullani kotimaan AV-asiakkaat.

Haluan Avitan hallituksen jäsenenä verkostoitua lisää alan ytimessä sekä kehittää ja selkeyttää julkisiin hankintoihin liittyviä asioita. Varmasti myös kokemukseni kansainvälisessä kaupassa on hyödyksi!

Sähkö- ja AV-suunnittelija, Juha-Pekka Alho, AH-Talotekniikka /AH Elens Oy (2023-)

Myyntijohtaja (Audiovisual), Ossi Hakansuu, Lyreco Oy (2024-)

Ylijohtaja Eetu Suominen, Northern Sound Oy (2024-)

Toimitusjohtaja Janne Auvinen, Verkatehdas Oy (2024-)

Kunniajäsen Risto Oinaala (2022-)

”Olen yksi Avitan kunniajäsenistä, olen toiminut kaksi kertaa hallituksen puheenjohtajana ja jäsenenä ainakin 12 vuotta. Olen eläkkeellä, mutta pyöritän vielä pientä asiantuntijayritystä ja seuraan alaa aktiivisesti. Olen alan vanhimpia vaikuttajia, joten kokemusta ja näkemystä riittää. Sain alan elämäntyöpalkinnon AudioVisual Expossa, joten voisin melkein nimittää itseni emeritukseksi.”

 

Hallituksen työryhmät 2024

 • Talous ja hallinto: Jorma Saarikko (pj), Jarkko Loima, Timo Pirttimaa
 • Messut ja tapahtumat: Ahti Impola (pj) Juha Lindqvist,  Markku Rantanen, Janne Auvinen, Pasi Latva-Käyrä, 
 • Koulutus: Eetu Suominen (pj), Juha-Pekka Alho, Ossi Hakansuu, Sari Helin (Metropolian koulutukset),  muut asiantuntijat hallituksen ulkopuolelta 
 • Julkiset hankinnat: Ossi Hakansuu (pj), Timo Pirttimaa, Sami Mäkinen, muut asiantuntijat hallituksen ulkopuolelta 
 • Viestintätyöryhmä: Jarkko Loima (pj) ,Jorma Saarikko, Juha Lindqvist ja Ahti Impola.
 • Kunniajäsentoiminta: Risto Oinaala

 

Liity jäseneksi

AVITA ry:n jäseneksi voivat päästä tahot/organisaatiot sekä henkilöt, jotka toimivat AV-alalla.

Lue jäsenyydestä ja liity

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

Tilaamalla AV-alan yleisen uutiskirjeen varmistat ajankohtaisien tietojen saatavuuden!

Tilaa uutiskirje