Rakentaisiko virtuaalihuoneen?
IT:n näkökulmasta virtuaalihuonejärjestely poistaa lukuisia esteitä ja pullonkauloja, sillä järjestelmä sijaitsee pilvessä ja skaalautuu tarpeen mukaan. Ääni ja kuva kulkevat Ricohin maailmanlaajuisessa videoverkossa, mikä takaa tasaisen laadun, oli osallistujia Suomessa, Yhdysvalloissa, tai vaikka Kiinassa. Mikäli videoneuvotteluhuonejärjestelmät ovat hyvässä kunnossa, niitä kannattaa hyödyntää samassa yhteydessä ja saada niistä lopultakin täysi hyöty yhdistettynä henkilökohtaisiin viestintäratkaisuihin.Lähtökohtana työkulttuurit ja kokoustarpeet
Yritysten kulttuurit ja tiimityöskentelyn tavat ovat muuttuneet paljon tekniikan myötä. Parhaimmillaan muutokset ovat olleet orgaanisia ja ne ovat huomioineet olemassa olevat tavat myös kokoustamisessa. On yrityksiä, joille virtuaalityöskentelykulttuuri on uusi ja ratkaiseva muutos kaikessa tekemisessä. Toisille se on ennestään tuttu, mutta vihdoinkin mutkaton tapa yhdistää tekijät keskenään.Virtuaalineuvottelujärjestelmää suunniteltaessa kysymme asiakkaalta aina, mitä sillä halutaan saavuttaa. Onko painopisteenä matkustamisen vähentäminen vai spontaanien, uusien työtapojen tehostaminen? Nämä kysymykset kysytään, kartoitetaan ja ratkaistaan yhdessä.Lopultakin voimme puhua aidosti yhdistyneestä viestinnästä. Tule kokoukseen haluamallasi tavalla. Videolla nähdään!
Kirjoittaja:
Kristian Nikander / Solution Sales Manager työskentelee Communication Services -yksikössä Ricoh Finland Oy:ssa
Tausta:
AudioVisual -blogi tarjoaa AVITA – AudioVisual Expo -messutapahtuman näytteilleasettajille, kumppaneille sekä asiantuntijoille mahdollisuuden julkaista ajatuksiaan AV-alan ajankohtaisista asioista, ratkaisuista sekä tarjonnasta.